Επιμένει ο Λουτσέσκου: «Εγώ φταίω στους Γάλλους; Εγώ είπα σωστά πράγματα»

Επιμένει ο Λουτσέσκου: «Εγώ φταίω στους Γάλλους; Εγώ είπα σωστά πράγματα»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για τη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ, όμως στάθηκε και πάλι στους Γάλλους και όσα συνέβησαν στη Μασσαλία την περασμένη βδομάδα.

O Ρασβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του για το ματς με τη Μαρσέιγ, αναφέρθηκε περισσότερο στο πρώτο παιχνίδι στο Βελοντρόμ και την ήττα του ΠΑΟΚ με 2-1.

Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε ότι η διαιτησία ήταν περίεργη για τον Δικέφαλο του βορρά, ενώ επέμεινε και πάλι για τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς για τα επεισόδια που συνέβησαν έξω από το γήπεδο, αλλά και μέσα σε αυτό.

Ακόμα, ο Λουτσέσκου απάντησε και στους δημοσιογράφους που μίλησαν για τις δηλώσεις του λέγοντας το εξής: «Θέλετε να πείτε πως οι δηλώσεις μου προκάλεσαν σοκ στη Γαλλία, αλλά δεν προκάλεσαν σοκ τα όσα έγιναν στη Μασσαλία;»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προετοιμασία της ομάδας του: «Δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο σαν προετοιμασία. Σε τέτοια παιχνίδια έχουν όλοι ενθουσιασμό, θέληση και φυσικά κι όνειρα. Δεν υπάρχουν πολλά που πρέπει να προετοιμάσω. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Έχουμε απέναντί μας μία ομάδα καλά οργανωμένη. Η Μαρσέιγ έχει καλούς παίκτες, αλλά κι εμείς πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας».

Για τον Μίλικ: «Δεν πιστεύω ότι η Μαρσέιγ βασίζεται μόνο σε έναν παίκτη, ακόμη κι αν είναι αυτός. Έχει οργάνωση, έχει παίκτες με ποιότητα και νομίζω ότι δε θα είναι τόσο σημαντικό θέμα, αν λείψει. Όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο, παίζουν πολλά παιχνίδια, οπότε γίνονται κι οι αλλαγές αυτές»

Για το τι κρατάει ο ίδιος από την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα: «Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία πορεία. Είναι τεράστιο αυτό το παιχνίδι για όλους, για την ομάδα, για τον κόσμο. Το να παίζεις με τέτοιες ομάδες, που είναι οι κορυφαίες ομάδες στις χώρες τους, σου δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις διαφορετικές φιλοσοφίες. Είναι διαφορετικό να παίζεις στο πρωτάθλημα, από το να παίζεις στην Ευρώπη. Πρέπει να αντιμετωπίζεις πιο γρήγορα συγκεκριμένες καταστάσεις. Είναι μία σημαντική εμπειρία για εμάς κι είναι ωραίο, που φτάσαμε τόσο μακριά. Ο επόμενος αγώνας είναι ο αυριανός. Έχουμε ενθουσιασμό και θα τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Θα έχουμε και τη βοήθεια από την Τούμπα κι είναι κι αυτό πολύ σημαντικό».

Για την έλλειψη του VAR: «Είναι πιο δύσκολη για τους διαιτητές αυτή η κατάσταση. Στην τελική όμως, πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Πρέπει να έχουμε σωστές αντιδράσεις σε κάθε κατάσταση, για να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση»

Για την κατάμεστη Τούμπα και το τι θα ήθελε να πει στον κόσμο: «Ο κόσμος μας ξέρει πολύ καλά τι να κάνει. Να μας δώσει ώθηση για να πάρουμε τη νίκη! Ακόμη κι οι μεγαλύτεροι παίκτες, όταν βρίσκονται στην Τούμπα είναι δύσκολα τα πράγματα. Η Παρί δέχθηκε το γκολ στη Μαδρίτη κι ακόμη κι αν πρόκειται για μεγάλους παίκτες, δυσκολεύονταν».

Για το στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά: «Πρέπει να ξεκινήσουμε με πίεση μπροστά, να μην αφήσουμε κενά και χώρο στον αντίπαλο. Η Μαρσέιγ έχει ποιότητα και μας ώθησε πίσω στο πρώτο παιχνίδι κι έγιναν κάποια δικά μας λάθη, από τα οποία ήρθαν και τα γκολ στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, ήταν καλύτερα τα πράγματα, γιατί είχαμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και πιο σωστή νοοτροπία».

Για το αν ήταν εξ αρχής κλειδί το δεύτερο παιχνίδι: «Η Μαρσέιγ έπαιξε καλύτερα στο πρώτο παιχνίδι, είχε ποιότητα, είναι η δεύτερη ομάδα στη Γαλλία πίσω από την Παρί, που έχει τους παίκτες καλύτερους παίκτες στον κόσμο και τεράστια ποιότητα. Εμείς έχουμε τη νοοτροπία μας και δεν πιστεύουμε ότι οι αγώνες αυτοί κρίνονται έτσι. Πρέπει να έχουμε σωστή νοοτροπία και πίστη. Ακόμη κι αν έχουμε 1% πιθανότητα, θα δώσουμε μάχη στο γήπεδο. Δε γίνεται κάθε χρόνο αυτό. Τώρα είμαστε στο γήπεδό μας, θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας και θα τα δώσουμε όλα».

Για τον Καντουρί: «Είναι ένας παίκτης που αγαπώ πάρα πολύ και το ξέρει. Έχει σωστή νοοτροπία, σεβασμό, έχει θέληση να παίξει. Έχουμε ζήσει πολλά μαζί και τώρα θα περάσουμε μία ακόμη ωραία εμπειρία. Όλοι μας, όλοι οι παίκτες έχουμε τεράστια θέληση να προκριθούμε και να απολαύσουμε κι άλλα παιχνίδια στην Ευρώπη. Εννοείται πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και στο πρωτάθλημα από εκεί και πέρα».

Σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου, για το αν μετάνιωσε για κάτι που είπε στο πρώτο παιχνίδι: «Μου λέτε ότι αυτά που είπα εγώ, σόκαραν τους ανθρώπους στη Γαλλία, αλλά αυτά που έκαναν οι οπαδοί της Μαρσέιγ δύο μέρες, δεν σόκαραν κανέναν; Να μιλήσω εγώ πιο ήρεμα ή η Μαρσέιγ; Δεν πήγαμε εκεί για πάρτι. Αλλά πήγαμε για κάτι ωραίο. Ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει καλά στην Ευρώπη και να δώσει χαρά στον κόσμο του. Είπα ότι πιστεύω ότι θα είναι καυτή η ατμόσφαιρα στην Τούμπα, για να βάλω την πίεση στους παίκτες της Μαρσέιγ κι ότι είναι καλύτερο να μην έρθει ο κόσμος σας στην Ελλάδα.

Πριν μου πείτε κάτι, θα έπρεπε να πείτε στους ανθρώπους σας ότι θα έπρεπε να ασκήσουν κριτική στους ανθρώπους της Μαρσέιγ για τη συμπεριφορά τους δύο ημέρες και στους δημοσιογράφους σας ότι αντί να κάνουν επίθεση στους φιλάθλους σας, έκαναν σε μένα. Είπα ότι το παιχνίδι αύριο είναι πολύ σημαντικό για εμάς, θα το απολαύσουμε μαζί με τον κόσμο μας. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους και στους Γάλλους οπαδούς, ότι έχουμε πολύ δυνατούς οπαδούς χωρίς να χρειάζονται μάχες και προβοκάτσια»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ