Η καλοκαιρινή εγγύηση του Γιοβάνοβιτς και το… 86% της πρόκρισης (vids)

Η καλοκαιρινή εγγύηση του Γιοβάνοβιτς και το… 86% της πρόκρισης (vids)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα προκριματικά έχει 12 προκρίσεις σε 14 διασταυρώσεις, ποσοστό δηλαδή 86% και αποτελεί την καλοκαιρινή εγγύηση του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στον δρόμο του θα βρει την πανίσχυρη Σλάβια Πράγας.

Ένα «όπλο» του Τριφυλλιού στην προσπάθεια τους να αποκλείσουν την τσεχική ομάδα είναι και ο προπονητής τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφού στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έχει ποσοστά… Πέδρο Μαρτίνς αφού μετράει σε 14 προκριματικούς γύρους 12 προκρίσεις όλες με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Επιστροφή – έκπληξη στον Παναθηναϊκό!

Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά μετά…τρένο!

Η πρώτη του απόπειρα για πρόκριση σε προκριματικό ήταν το μακρινό 2004 απέναντι στην Σπάρτα Πράγας. Εκεί όμως ο ΑΠΟΕΛ αποκλείεται από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League αφού οι Τσέχοι ήταν λίγο καλύτεροι και προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 4-3.

Από εκείνο το σημείο όμως για να ξανανιώσει την οδύνη του αποκλεισμού ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς έπρεπε να περάσουν οκτώ προκριματικοί γύροι.

Αρχικά το καλοκαίρι του 2008 προκρίνεται στον πρώτο προκριματικό του Κυπέλλου Ουέφα επί της Πέλιστερ από τα Σκόπια με συνολικό σκορ 1-0 και μετέπειτα προκρίνεται στον δεύτερο προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης επί του Ερυθρού Αστέρα με συνολικά τέρματα 3-3 λόγω του κανόνα των εκτός έδρας τερμάτων.

Το επόμενο καλοκαίρι με τον ΑΠΟΕΛ, που βρισκόταν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ίβαν Γιοβάνοβιτς καταφέρει να προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεπερνώντας κατά σειρά τους «σκοπέλους» των Στρέϊμουρ, Παρτιζάν και Κοπεγχάγη.

Πριν 11 χρόνια ο τελευταίος του αποκλεισμός!

Το καλοκαίρι του 2011 ο ΑΠΟΕΛ βρισκόταν στα προκριματικά του Europa League και μετά από δύο συνεχόμενες προκρίσεις επί των Τάουρας και Γιάμπλονετς  (και τις δύο με 4-1 συνολικό σκόρ), ήρθε στα playoff η ισπανική Χετάφε που προκρίνεται με σκορ 2-1 για να θυμήσει στον 60χρονο προπονητή τη γεύση του αποκλεισμού.

Και ξανά το τρένο… στις ράγες!

Το καλοκαίρι του 2012 ο ΑΠΟΕΛ με παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους καταφέρνει να μπει και πάλι στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Ξεπερνάει τις Σκεντέρμπεου με συνολικό σκορ 6-0 , Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-0 και Βίσλα Κρακοβίας με σκορ 3-2.

Να σημειωθεί ότι εκείνη την σεζόν το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΠΟΕΛ τελείωσε στα προημιτελικά της διοργάνωσης αφού αποκλείστηκε από την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η τελευταία του προσπάθεια σε προκριματικά είναι την σεζόν 2012-13 και πάλι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Περνάει με την κυπριακή ομάδα τις Ζένιτσα και Άαλεσουντ και προκρίνεται στους ομίλους του Europa League αυτή τη φορά.

Συνεπώς ο Σέρβος τεχνικός έχει καταγράψει σε 14 προκριματικούς γύρους 12 προκρίσεις, νούμερο παρεμφερές του προπονητή του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς και ο Παναθηναϊκός στοχεύει σε αυτό το τρομακτικά μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 86% ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλάβια Πράγας και να μπει στους ομίλους του Europa Conference League που θα είναι η πρώτη παρουσία των «πράσινων» σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2016.

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ