Η ρεβάνς του Άρη δεν (πρέπει να) είναι αδιάφορη…

Η ρεβάνς του Άρη δεν (πρέπει να) είναι αδιάφορη…

Η αποψινή αναμέτρηση του Άρη με την Γκόμελ για τον β' προκριματικό του Conference League δεν πρέπει να θεωρείται διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μέρα ευρωπαϊκών προκριματικών (και) η σημερινή, με τα περισσότερα… φώτα να είναι στραμμένα στον επαναληπτικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Λογικό. Κατ’ αρχάς λόγω του αποτελέσματος στο πρώτο ματς (1-1), που δημιουργεί μια κάποια πίεση στους «ερυθρόλευκους» για απόψε, αλλά και επειδή πρόκειται για παιχνίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, που όπως και να το κάνουμε έχει άλλη αίγλη.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Και τώρα, ο παρτενέρ του Βίντα…

Λίγο νωρίτερα από το ματς των Πειραιωτών με τους Ισραηλινούς όμως, υπάρχει και η αναμέτρηση του Άρη με την Γκόμελ για τον β’ προκριματικό γύρο του Conference League, η οποία θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά με τυπικά γηπεδούχους τους Λευκορώσους.

Στο πρώτο παιχνίδι οι Θεσσαλονικείς παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ,  κατάφεραν όχι μόνο να κάνουν την ανατροπή, αλλά να φτάσουν σε έναν θρίαμβο, πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία τους (5-1).

Έτσι, η αποψινή ρεβάνς της ομάδας του Χερμάν Μπούργος έχει πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους φιλάθλους του Άρη και τους φίλους του στοιχήματος να είναι οι μοναδικοί που δείχνουν ενδιαφέρον για αυτή, αφού οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ουσιαστικά «κλειδώσει» την πρόκριση.

Αδιάφορος χαρακτηρίζεται από πολλούς λοιπόν ο σημερινός αγώνας του Άρη. Όμως δεν είναι. Τουναντίον, έχει μπόλικο ενδιαφέρον τόσο για τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Ας δούμε αναλυτικά γιατί…

Το UEFA Ranking και η Μακάμπι Τελ Αβίβ που δεν είναι Γκόμελ

Είναι γνωστό πως η Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό έχει κατρακυλήσει σημαντικά στο UEFA Ranking, κάτι το οποίο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις ελληνικές ομάδες. Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια από 5 μειώθηκαν σε 4 και οι ομάδες δίνουν τα πρώτα τους ματς από τον Ιούλιο.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός με την περσινή τους συγκομιδή, όταν και χάρισαν 8.000 βαθμούς στην Ελλάδα στο Country Ranking, έδωσαν μια μεγάλη ανάσα στη χώρα μας, οδηγόντας την στην 15η θέση. Τι σημαίνει αυτό; Τη σεζόν 2023-24 η Ελλάδα θα έχει ξανά πέντε ομάδες στην Ευρώπη και μάλιστα δύο από αυτές στο Champions League, μια στο Europa League (Κυπελλούχος) και δυο στο Conference League.

Ωστόσο, σε περίπτωση που οι ομάδες μας δεν προχωρήσουν φέτος στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις και δεν κάνουν νίκες, η χώρα μας θα πάρει ξανά τον κατήφορο στο UEFA Ranking. Και από τη μεθεπόμενη σεζόν τα πράγματα θα είναι και πάλι χειρότερα.

Νίκες = βαθμοί. Και παιχνίδια σαν το σημερινό του Άρη με την Γκόμελ προσφέρονται για νίκη, δηλαδή για βαθμούς για την Ελλάδα. Η κάθε νίκη στα προκριματικά δίνει 1.000 βαθμούς στην χώρα (οι οποίοι διαιρούνται με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν) και κάθε ισοπαλία 500 βαθμούς.

Άρα σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» πανηγυρίσουν τη νίκη επί της ομάδας της Λευκορωσίας απόψε, θα έχουν βάλει στο σακούλι της χώρας μας 250 βαθμούς. Και σε συνδυασμό με την εμφατική νίκη στο πρώτο ματς, 500. Καθόλου αμελητέα ποσότητα, καθώς στο τέλος μπορεί να κριθούν όλα στη λεπτομέρεια. Και η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να χαρίζει ούτε τα… ψίχουλα.

Πέρα όμως από το… «όλοι για έναν και ένας για όλους», ο Άρης θέλει τη νίκη σήμερα και για τον ίδιο του τον εαυτό, ώστε να ξεκολλήσει από τη 214η θέση πυο βρίσκεται στο UEFA Ranking των ομάδων και να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να έχει ακόμα καλύτερες κληρώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τέλος, από τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, μπορούν να δουν το σημερινό ματς ως πρόβα τζενεράλε για τα ερχόμενα πιο απαιτητικά παιχνίδια στην επόμενη φάση του Conference League με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Για παράδειγμα, ο Μπούργος μπορεί δοκιμάσει ενδεκάδα πολύ κοντά σε αυτή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς η και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που έχουν ανάγκη να πιάσουν αγωνιστικό ρυθμό. Γενικότερα, να αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του εν όψει των αναμετρήσεων με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που είναι μια ομάδα σαφώς ανώτερη από την Γκόμελ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ