«Νέος» Παναθηναϊκός στην άμυνα, η… πεπατημένη στην επίθεση

«Νέος» Παναθηναϊκός στην άμυνα, η… πεπατημένη στην επίθεση

Τι θέλει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς στην Πράγα και γιατί επιλέγει τον Γκάνεα στα αριστερά και όχι τον Χουάνκαρ.

Πέντε ολόκληρα χρόνια που έμοιαζαν… αιώνας. Λαμβάνει τέλος η προσμονή για εκατομμύρια φίλους του Παναθηναϊκού σε λίγη ώρα. Στην «Eden Arena» της Πράγας απέναντι στη Σλάβια, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ρίχνονται ξανά στη «μάχη» της Ευρώπης.

Με προβλήματα, αφού δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Σένκεφελντ και τον Αλεξανδρόπουλο. Αλλά με τεράστια δίψα και με τον κόσμο στο πλευρό τους, μιας και αναμένονται περισσότεροι από χίλιοι φίλοι του Παναθηναϊκού στις εξέδρες.

Η πρώτη «ευρωπαϊκή» ενδεκάδα του Παναθηναϊκού έχει μία έκπληξη. Ο Γκάνεα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του αντί του Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Έχει και λογική. Ο Ισπανός ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες μέρες από ίωση, οι ανάσες του μπορεί να τον… προδώσουν και ο Γιοβάνοβιτς δεν θα ήθελε να «σπαταλήσει» μια αλλαγή. Ο Γκάνεα είναι αξιόπιστος, έχει κερδίσει τον προπονητή του, που τον θεωρεί ισάξιο με τον Χουάνκαρ και παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα.

Διαβάστε επίσης: Αυτή ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή 11αδα του Παναθηναϊκού – Ποιός είναι ο μοναδικός που έχει μείνει (vid)

Ένα αρχικό σχήμα που επί της ουσίας έχει «νέα» άμυνα. Πέρσι ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε με Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χουάνκαρ. Στο πρώτο επίσημο φετινό ματς έχει Κώτσιρα, Σάρλια, Μάγκνουσον και Γκάνεα. Λόγω της απουσίας του Σένκεφελντ και για τους λόγους που είπαμε του Χουάνκαρ. Θα φανεί στο γήπεδο κατά πόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει και την απόδοση της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού.

Από εκεί και έπειτα; Η… πεπατημένη. Αν υπήρχε Αλεξανδρόπουλος θα έπαιζε μαζί με Ρούμπεν και Κουρμπέλη. Η ίωση τον άφησε στην Αθήνα και φέρνει τον Τσέριν στην αρχική ενδεκάδα. Τρία μεταγραφικά αποκτήματα δηλαδή στο αρχικό σχήμα (Τσέριν, Μάγκνουσον, Γκάνεα). Και η επίθεση η γνωστή. Παλάσιος δεξιά, Αϊτόρ αριστερά και ο Ιωαννίδης στην κορυφή, αφού ο Σπόραρ είναι ακόμα ανέτοιμος.

Προφανώς και ο Παναθηναϊκός με τους δύο σούπερ εξτρέμ του θέλει να ψάξει την κόντρα επίθεση και να χτυπήσει με αυτόν τρόπο τη Σλάβια. Αυτό είναι που θέλει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς. Να βρει κενούς χώρους ο Παλάσιος και ο Αϊτόρ. Να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν. Στο γήπεδο θα δούμε αν το σχέδιό του θα βγει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ