Προβάδισμα με ανατροπή για Γουέστ Χαμ (2-1) – «Άλωσε» τη Φλορεντία η Βασιλεία (1-2)

Προβάδισμα με ανατροπή για Γουέστ Χαμ (2-1) – «Άλωσε» τη Φλορεντία η Βασιλεία (1-2)

Η Γουέστ Χαμ έφερε «τούμπα» σε 9 λεπτά το προβάδισμα της Άλκμααρ και επικρατώντας με 2-1 πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Conference League. Η Βασιλεία έφυγε με σπουδαία νίκη από την έδρα της Φιορεντίνα χάρη στο γκολ του Αμντουνί στο 90+3'.

Εννέα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά για να καταφέρει η Γουέστ Χαμ να γυρίσει τον πρώτο ημιτελικό του Conference League απέναντι στην Άλκμααρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου και να πάρει τη νίκη με 2-1 και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό ενόψει της ρεβάνς. Στη Φλορεντία, η τοπική ομάδα αν και προηγήθηκε στο σκορ, είδε τη Βασιλεία να ισοφαρίζει αρχικά σε 1-1 και να βρίσκει γκολ νίκης στις καθυστερήσεις για το 1-2.

Παρά το γεγονός ότι η Γουέστ Χαμ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και ασκούσε μεγαλύτερη πίεση, οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ράιντερς στο 41ο λεπτό. Ο μέσος της Άλκμααρ εξαπέλυσε δυνατό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Αρεολά, που δεν είχε καλή αντίδραση, για το 0-1.

Διαβάστε επίσης: Ξεχάστε όσα ξέρατε για την Basket League: Αλλάζουν όλα!

Οι γηπεδούχοι βρήκαν την απάντηση στο 67′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπενράχμα, μετά από παράβαση του τερματοφύλακα Ράιαν. Στο 76′ ο ΑΑντόνιο έδωσε τη λύση στην ομάδα του Μόιες, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, μετά από απόκρουση του Σουγκαβάρα σε κεφαλιά του Αγκέρντ για το 2-1.

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Κέρερ, Ζουμά, Ράις, Αγκέρντ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Πακετά, Μπενραχμά (90′ Φορνάλς), Μπόουεν, Αντόνιο (79′ Ινγκς)

Άλκμααρ: Ράιαν, Σουγκαβάρα, Μπέκεμα, Χατζηδιάκος, Ντε Βιτ, Κλάσι, Μέινανς, Ρέιντερς, Όντγκααρντ (68′ Λάχντο), Παυλίδης, Φαν Μπρεντερόντε (80′ Μιχάιλοβιτς)

Στην Ιταλία σε ένα παιχνίδι με εξίσου μεγάλες συγκινήσεις, οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ στο 25ο λεπτό με τον Καμπράλ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Μπιράγκι, ο Κουάρτα κέρδισε την πρώτη κεφαλιά, με τον Καμπράλ να παίρνει την δεύτερη και να γράφει το 1-0, σκοράροντας απέναντι στην πρώην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 71ο λεπτό, ωστόσο αρχικά ο Ντιούφ με ωραία συρτό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στις καθυστερήσεις οι Ελβετοί σόκαραν το «Αρτέμιο Φράνκι», καθώς ο Αμντούνι σκόραρε στο 90+3′ για το 1-2.

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Κουάρτα, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα, Ικονέ, Καμπράλ, Γκονσάλες

Βασιλεία: Χιτζ, Λανγκ, Νουχού, Πελμάρ, Εντόι, Ντιούφ, Τσάκα, Μπέργκερ, Καλαφιόρι (63′ Μιλάρ), Αουγκουστίν, Αμντουνί

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ