Φιορεντίνα – Γουέστ Χαμ 1-2: Την «κοπάνησε» στο 90′ και το πήρε

Φιορεντίνα – Γουέστ Χαμ 1-2: Την «κοπάνησε» στο 90′ και το πήρε

Το buzzer beater του Μπόουεν (90') χάρισε το τρόπαιο του Europa Conference League στη Γουέστ Χαμ, με τα «σφυριά» να επικρατούν με 2-1 της Φιορεντίνα στον μεγάλο τελικό της Πράγας. Πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για τους Άγγλους μετά το 1965.

Η Γουέστ Χαμ βιώνει τις μεγαλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της αφού χάρη στο «χρυσό» γκολ του Μπόουεν στο 90′ νίκησε με 2-1 τη Φιορεντίνα και κατέκτησε το Confernce League στον τελικό της Πράγας. Είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος για τα «σφυριά» μετά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1965. Από την άλλη, οι «βιόλα» δεν κατάφεραν να σηκώσουν κούπα ούτε στη δεύτερη φετινή τους απώλεια (έχασαν από την Ίντερ στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας), αν και ήταν ανώτεροι από τους Άγγλους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Μαντραγκόρα και Ράις με δύο σουτ στα πρώτα λεπτά δεν βρήκαν στόχο για τις δύο ομάδες κι ενώ το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες καλές στιγμές. Δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, μετά από απόκρουση του Αρεολά σε κεφαλιά του Κουαμέ, ο Γιόβιτς σκόραρε από κοντά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

Διαβάστε επίσης: Κοντά στον Μλαντένοβιτς ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τους Πολωνούς!

Το γκολ ήρθε τελικά για τα «σφυριά» και ήταν από την άσπρη βούλα. Ο Μπιράγκι έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο Ντελ Θέρο Γκράντε κλήθηκε από το VAR να δει τη φάση κι έδωσε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπενράχμα στο 62′ για το 1-0. Η απάντηση όμως ήταν άμεση από την άλλη πλευρά, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Μποναβεντούρα με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Μάλιστα η Φιορεντίνα έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 72′ όταν ο Μαντραγκόρα πλάσαρε άστοχα από το πέναλτι και στο 81′ ο Τεράτσιανο είπε όχι και σε κεφαλιά του Σούτσεκ. Τελικά, τα πάντα κρίθηκαν στο 90′ όταν ο Μπόουεν έφυγε τετ α τετ από κανονική θέση και πλάσαρε εύστοχα για το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Σε μία φάση που η άμυνα των Ιταλών πιάστηκε στον ύπνο. Στις καθυστερήσεις η Φιορεντίνα προσπάθησε να βρει τρόπο να απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα όμως, με το τελευταίο σφύριγμα να στέλνει τη Γουέστ Χαμ στα ουράνια.

Φιορεντίνα: Τεράτσιανο, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι (84’ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Ντοντό, Άμραμπατ, Μποναβεντούρα, Μαντραγκόρα (90+3’ Μπαράκ), Γκονθάλεθ, Γιόβιτς (46’ Καμπράλ), Κουαμέ (61’ Σαπονάρα)

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Έμερσον, Τσουφάλ, Αγκέρ, Ζουμά (61’ Κέρερ), Ράις, Σούτσεκ, Πακετά, Μπενραχμά (76’ Φορνάλς), Μπόουεν, Αντόνιο (90+4’ Ογκμπόνα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ