Η «ελληνική» Χάιντουκ στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Η «ελληνική» Χάιντουκ στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Μάρκο Λιβάγια, Ζβόνιμιρ Σάρλια, Βάντις Οτζίτζα-Οφόε. Τρείς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την χώρα μας θα αποτελέσουν το εμπόδιο του ΠΑΟΚ (Χάιντουκ) στον δρόμο προς τα playoffs του Europa Conference League.

Χωρίς να πέσει στην… παγίδα που κρύβουν αυτές του είδους οι αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Πλέον επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι η Χάιντουκ Σπλιτ από την Κροατία. Μιας ομάδας της οποίας ηγείται ο γνωστός από το πέρασμα του από την ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια ενώ το καλοκαίρι πρόσθεσε στο ρόστερ της ακόμη δύο γνώριμους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον πρώην αμυντικό του Παναθηναϊκού Ζβόνιμιρ Σάρλια, και τον πρώην μέσο του Ολυμπιακού, Βάντιτς Οτζίτζα Οφόε.

Μάρκο Λιβάγια ο… ηγέτης 

Φυσικά το μεγάλο αστέρι των Κροατών, ακούει στο όνομα, Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης άσος ο οποίος έγινε γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας μας από το επιτυχημένο πέρασμα του από την ΑΕΚ (147 συμμ, 42 γκολ, 29 ασίστ).

Από τον Φλεβάρη του 2021 έχει επιστρέψει στην πατρίδα του, όντας ο μπροστάρης στην προσπάθεια της Χάιντουκ Σπλιτ, να επιστρέψει ξανά για τα… καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης.

Την χρονιά που μας πέρασε κατέγραψε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας απολογισμό 19 τέρματα, ενώ μοίρασε και 13 ασίστ.

Ο… πρώην του ΠΑΟΚ στο τιμόνι 

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται ένας ακόμη γνώριμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Ιβάν Λέκο ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του Ιγκόρ Τούντορ το καλοκαίρι του 2015.

Στο διάστημα της παρουσίας του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, ως πρώτος βοηθός του Τούντορ, έφτασε στους ομίλους του Europa League μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών αποκλείοντας κατά σειρά Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Σπάρτακ Τρνάβα και Μπρόντμπι.

Έχει αναλάβει τις τύχες της Χάιντουκ εδώ και έξι μήνες και μέχρι σήμερα στον πάγκο της σε 23 παιχνίδια μετράει 15 νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Τέλος έχει περάσει επίσης από τον πάγκο των (Σιντ Τρούιντεν, Κλαμπ Μπριζ, Αντβέρπ), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος (2017-18) και του Σούπερ Καπ με την Κλαμπ Μπριζ, ενώ ως προπονητής της Αντβέρπ κατέκτησε το κύπελλο Βελγίου (2020).

Οι γνώριμοι Σάρλια, Οφόε 

Πέρα από τους Μάρκο Λιβάγια και Ιβάν Λέκο στο δυναμικό της κροατικής ομάδας ανήκουν και οι δύο πρώην παίκτες των «αιωνίων», Ζβόνιμιρ Σάρλια και Οτζίτζα-Οφόε. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε με τη φανέλα του τριφυλλιού τη διετία (2021-2023), καταγράφοντας 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγυρίζοντας και ένα Κύπελλο Ελλάδας, ενώ ο 34χρονος μέσος κατάγραψε 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας τέσσερα τέρματα, δημιουργώντας ακόμη τρία.

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ