ΠΑΟΚ: Η βραδιά του «διπλού» πρωτιάς και των ρεκόρ (pic, vid)

ΠΑΟΚ: Η βραδιά του «διπλού» πρωτιάς και των ρεκόρ (pic, vid)

Σπουδαίο διπλό πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-1), που το εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο του Conference League και το συνόδευσε με πολλά ρεκόρ.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε αλώβητος από την Φρανκφούρτη, μετά το 2-1 απέναντι στην Άιντραχτ και με αυτή του τη νίκη εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο του Conference League και θα βρεθεί κατευθείαν στους «16» του θεσμού.

Κεντζιόρα (55′) και Ζίβκοβιτς (73′) πέτυχαν τα γκολ του Δικεφάλου, σε μια βραδιά που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε μία σειρά σημαντικών ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: Τι ψάχνουν οι ελληνικές ομάδες για να βρεθούν όλες μαζί στο Conference League – Tα ζητούμενα για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Ο Δικέφαλος του Βορρά, είναι πλέον πρώτος και… καλύτερος στον όμιλο του, με την έκτη αγωνιστική πλέον να είναι τυπική διαδικασία για τους Θεσσαλονικείς.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, με αυτή της τη νίκη, σημείωσε μία σειρά από ρεκόρ (ομαδικά και ατομικά) και έδειξε πως η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA.

Αναλυτικά τα ρεκόρ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ:

  • Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, που κερδίζει τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας στη σειρά, ενώ είναι και η πρώτη ελληνική ομάδα, που κερδίζει και τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια της σε ευρωπαϊκό όμιλο.
  • Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έφτασε τα 12 γκολ με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και έγινε πρώτος ξένος σκόρερ της ομάδας, αφού πέρασε τον Μακ που είχε 11. Είναι και 3ος συνολικά, πίσω από Αθανασιάδη (20) και Σαλπιγγίδη (14).
  • Αφού έγινε ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έγινε και πρώτος σε συμμετοχές στην Ευρώπη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Έφτασε τις 51, ενώ ο Κρέσπο έχει 50.
  • Έμεινε για 12ο ευρωπαϊκό παιχνίδι αήττητος και ισοφάρισε το ρεκόρ που είχε από το Φεβρουάριο του 2011 ως και το Φεβρουάριο του 2012.

Ο ΠΑΟΚ συνδύασε ουσία και… ρεκόρ σε μία ιστορική βραδιά για τον σύλλογο, που συνδυάστηκε με την πρωτιά στον όμιλο που θα τον κάνει να βρεθεί απευθείας στους «16» του Conference League και θα «προσπεράσει» τα play offs, εκεί που πλέον στοχεύουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ.

Θυμηθείτε τις καλυτερες στιγμές της αναμέτρησης με την Άιντραχτ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ