Ολυμπιακός: Το 24ωρο με τη Φενέρμπαχτσε που κρίνει πολλά

Ολυμπιακός: Το 24ωρο με τη Φενέρμπαχτσε που κρίνει πολλά

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την τουρκική ομάδα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ατενίζοντας το ευρωπαϊκό του μέλλον

Η κόντρα με την Φενέρμπαχτσε, σε ένα 24ωρο σε Καραϊσκάκης και ΣΕΦ, αποτελούν για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ του Ολυμπιακού σημαντικότατα παιχνίδια μέσα από τα οποία μπορεί να βάλει τις βάσεις για την ακόμα καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Σαφέστατα ο ποδοσφαιρικός αγώνας είναι πιο κρίσιμος δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη φάση των νοκ άουτ αγώνων με την τουρκική ομάδα να έχει τον επαναληπτικό στην έδρα της και ένα θετικό αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα προς τα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Δεν είναι εύκολο το έργο για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά οι Ερυθρόλευκοι μετά το εμφατικό 6-1 εκτός έδρας επί της σκληροτράχηλης Μακάμπι (που ανέτρεψε με εντυπωσιακό τρόπο τη νίκη με 4-1 που είχε πάρει στον Πειραιά η ισραηλινή ομάδα) δείχνει ικανός για όλα και έχει τα φόντα με όπλο και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι του (σε ένα ακόμα sold out εφέτος) να πάρει αυτό που θέλει.

Η νοοτροπία που έχει δείξει μέχρι τώρα στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός – που για μια ακόμα χρονιά παίζει άνοιξη στα ευρωπαϊκά κύπελλα – με εξαίρεση εκείνο το άσχημο δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Μακάμπι στον Πειραιά (όπου είχε βρεθεί πίσω με 0-2) είναι αυτή που δίνει την αισιοδοξία για μια βραδιά που μπορεί να εξελιχθεί σε κομβική για την ευρωπαϊκή συνέχεια των Πειραιωτών.

Μια μέρα αργότερα, στο γειτονικό ΣΕΦ, ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θα μπει (όπως κάνει χρόνια τώρα σταθερά) για τη νίκη και όχι κοιτώντας τα διάφορα σενάρια. Ναι η Ευρωλίγκα για μια ακόμα σεζόν δεν πραγματοποιεί όχι μόνο ίδια ώρα, αλλά ούτε καν ίδια μέρα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Έτσι εάν την Πέμπτη το βράδυ επικρατήσει η Μονακό της Μπάγερν στο Πριγκιπάτο και ο Παναθηναϊκός της ουραγού Αλμπα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (αποτελέσματα απόλυτα φυσιολογικά και με βάση την δυναμική των ομάδων) ο αγώνας της Μπαρτσελόνα στη Λυών με τη Βιλερμπάν την Παρασκευή (χρονικά ο τελευταίος της κανονικής περιόδου) θα είναι διαδικαστικός καθώς οι Καταλανοί θα είναι 4οι από το προηγούμενο βράδυ.

Και πλέον Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε θα μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν ζευγάρι καθώς ο νικητής του μεταξύ τους αγώνα θα είναι 5ος και θα πάει Βαρκελώνη, ενώ ο ηττημένος θα πάει στη Γαλλία και στο Μόντε Κάρλο. Παράλληλα (αν και – υποτίθεται – οι προπονητές ποτέ δεν κοιτούν τόσο μακριά) θα γνωρίζουν ανάλογα με τη θέση που θα πάρουν και το πιθανό διασταύρωμά τους στο φάιναλ φορ εφόσον φυσικά καταφέρουν να προκριθούν με ντεζαβαντάζ έδρας και απέναντι σε δύσκολες ομάδες και έδρες.

Το βέβαιο είναι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, δεν πρόκειται να επιλέξουν και θα παίξουν για τη νίκη όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και πέρυσι όταν άφησαν τελευταία αγωνιστική εκτός την Μπασκόνια και είχαν ίσως το πιο δύσκολο διασταύρωμα με την τωρινή αντίπαλό τους Φενέρμπαχτσε σε μια τρομερή σειρά που πήγε στα πέντε παιχνίδια και χρειάστηκε ένα μεγάλο νικητήριο τρίποντο του Κώστα Σλούκα για να πάρει και πάλι πίσω ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα έδρας.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ