Όσα έγιναν στη media day της Φιορεντίνα – Πότε έρχονται οι Ιταλοί στην Αθήνα

Όσα έγιναν στη media day της Φιορεντίνα – Πότε έρχονται οι Ιταλοί στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας (27/5) θα ταξιδέψει για την Αθήνα, ενώ η επιστροφή στην Τοσκάνη θα γίνει το πρωί της Πέμπτης (30/5).

Ο αρχηγός της Φιορεντίνα, Κριστιάνο Μπιράγκι στο πλαίσιο της «Media Day» στο «Viola Park», που οργάνωσε η UEFA, μίλησε στα επίσημα κανάλια της ιταλικής ομάδας, ενόψει του τελικού της Conference League, που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Τετάρτη (29/5) στην Αθήνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό:

«Πρέπει πρώτα να σκεφτούμε το αύριο, μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάτι στο πρωτάθλημα. Μετά αναπόφευκτα η σκέψη πάει επίσης στον τελικό, είναι ο αγώνας της χρονιάς. Παίξαμε πριν από ένα χρόνο και θα φτάσουμε εκεί με περισσότερη εμπειρία. Αν φτάσεις εκεί είναι επειδή το πίστευες από την αρχή. Ξέραμε ότι υπήρχε πολλή δουλειά να κάνουμε, αυτή είναι η σωστή ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένας τελικός, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Το να κάνουμε προβλέψεις είναι δύσκολο. Σίγουρα παίρνουμε μαζί μας την εμπειρία της περσινής χρονιάς, την αφήνουμε να ξεφύγει λόγω κάποιας κατάστασης».

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από Κροατία για Λιβάγια: «Κάτι… ψήνεται με ελληνική ομάδα»

Γκονσάλες: «Λείπει το κερασάκι στην τούρτα, το γήπεδο θα είναι «καυτό»»

Ο Αργεντινός επιθετικός της Φιορεντίνα Νίκο Γκονσάλες, είπε μιλώντας για τον τελικό του Conference League: «Ξέρω την ευθύνη να φορέσω αυτή τη φανέλα. Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για τη Φιορεντίνα, να δούμε αν αυτή τη φορά θα είναι αρκετό για να σηκώσω ένα τρόπαιο. Μετά τον τραυματισμό δεν πέρασα πολύ εύκολα, αλλά σήμερα νιώθω υπέροχα. Ανεβάζω επίπεδο στα πιο σημαντικά ματς. Το γήπεδο θα είναι «καυτό», αλλά το έχουμε συνηθίσει μετά τους περσινούς τελικούς. Ξέρω ότι πολλοί από τους φιλάθλους μας θα είναι επίσης εκεί και αυτό με κάνει ακόμα πιο ενθουσιασμένο. Η επιθυμία για εκδίκηση είναι μεγάλη, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι πολύ. Προτιμώ να παραμένω ήρεμος και συγκεντρωμένος, περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα και ελπίζοντας να μπορέσω να πανηγυρίσω. Λείπει το κερασάκι στην τούρτα, που είναι η κατάκτηση ενός τροπαίου».

Μπερτάν: «Περιμένουμε μια ομάδα που θέλει να κερδίσει τον τελικό όπως εμείς»

Ο Αργεντινός επιθετικός της Φιορεντίνα Λούκας Μπερτάν, είπε σχετικά: «Είμαστε ήρεμοι, σκεφτόμαστε πρώτα την Κάλιαρι και μετά την Αθήνα, αλλά προπονούμαστε κάθε μέρα ξέροντας τι πρέπει να κάνουμε και είμαστε πολύ ήρεμοι. Μπορούμε πάντα καλύτερα, θέλω να βελτιώνομαι κάθε μέρα για τους φιλάθλους, για την ομάδα και για την πόλη. Σίγουρα μπορώ να πάω καλύτερα, πολύ καλύτερα και θα προσπαθήσω σε αυτά τα παιχνίδια που απομένουν, ξέρουμε ποιο είναι το πιο σημαντικό, αλλά πρώτα ας σκεφτούμε την Κάλιαρι. Είδαμε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα και περιμένουμε μια ομάδα που θέλει να κερδίσει τον τελικό όπως εμείς, πρέπει να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Ξέρουμε ότι παίζουν εντός έδρας, αλλά έχουμε τους οπαδούς μας δίπλα μας και μπορούμε να το κάνουμε».

Μιλένκοβιτς: «Ελπίζω να σκοράρω στην Αθήνα»

Ο αμυντικός της Φιορεντίνα, Νίκολα Μιλένκοβιτς, τόνισε: «Φέτος δεν έχω σκοράρει ακόμα και είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου, γιατί μέχρι τώρα πάντα είχα σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ. ανά σεζόν. Ελπίζω να σκοράρω στην Αθήνα, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Οι δύο τελικοί πέρυσι χρησιμοποιήθηκαν για τη συσσώρευση εμπειριών, την Τετάρτη η αντίληψη του κινδύνου θα πρέπει να είναι πολύ υψηλή γιατί σε ορισμένα ματς οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το να παίζεις σε ένα γεμάτο και «καυτό» γήπεδο είναι πάντα ωραίο. Ξέρουμε πόσες θυσίες έχουν κάνει οι οπαδοί μας για να είναι στην Αθήνα, νιώθουμε ήδη την ώθησή τους και ότι υπάρχει αέρας τελικού στην πόλη. Δεν θα είναι εύκολο να παίξεις στην Ελλάδα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά η υποστήριξη των φιλάθλων των «Βιόλα» θα μας ωθήσει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σαφώς ο αγώνας στην Αθήνα είναι πολύ σημαντικός αγώνας για την καριέρα μου, υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ελπίζοντας να ζήσω διαφορετικά συναισθήματα σε σχέση με πέρυσι. Θα παίξουμε επίσης για τον Τζο Μπαρόνε (σ.σ: γενικός διευθυντής της Φιορεντίνας που πέθανε στις 19 Μαρτίου), που πίστευε τόσο πολύ σε αυτή την ομάδα και αυτό το κύπελλο, και για την οικογένειά του».

Η Φιορεντίνα τη Δευτέρα στην Αθήνα

H Φιορεντίνα θα αναχωρήσει το απόγευμα (22/5) για το Κάλιαρι και θα επιστρέψει στη Φλωρεντία το βράδυ της Πέμπτης (23/5) αμέσως μετά τον αγώνα. Το απόγευμα της Δευτέρας (27/5) , θα ταξιδέψει για την Αθήνα, ενώ την Τρίτη (28/5) η ομάδα θα πραγματοποιήσει τη συνέντευξη, με τον Ιταλό τεχνικό Βιτσέντζο Ιταλιάνο και δύο παίκτες. Τέλος, αναμένεται η επιστροφή στην Τοσκάνη, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί ο τελικός, το πρωί της Πέμπτης (30/5).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ