Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Οι «αετοί» επιστρέφουν ξανά στην μεγάλη σκηνή

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Οι «αετοί» επιστρέφουν ξανά στην μεγάλη σκηνή

Η νίκη της Άιντραχτ Φρανκφούρτης επί της Γουέστ Χαμ στα ημιτελικά του Europa League της εξασφάλισε μια θέση σε έναν πρώτο μεγάλο τελικό για 42 χρόνια. Είναι καιρός αυτός ο ποδοσφαιρικός σύλλογος να επιστρέψει ξανά στην μεγάλη σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για να βρούμε τον τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο που διεκδίκησε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πολύ πίσω. Και συγκεκριμένα στην σεζόν 1979-80. Τέσσερις δεκαετίες μετά οι Γερμανοί είναι ξανά σε έναν μεγάλο τελικό, διεκδικώντας πέρα από το βαρύτιμο τρόπαιο του Europa League, και την επάνοδο στην ευρωπαϊκή σκηνή του ποδοσφαίρου.

Μετά την Μπαρτσελόνα και η Γουέστ Χαμ υπέκυψε στην κυριαρχία της Άιντραχτ, με την πόλη της Σεβίλλης να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους «τρελούς» Γερμανούς. Και αν αμφιβάλετε για το τρελούς, αρκεί να δει κανείς πόση κατηφόρησαν σε Βαρκελώνη(30.000) και Λονδίνο(10.000) αντίστοιχα.

«Είτε πρέπει να πάρουμε ένα αεροπλάνο τεσσάρων ωρών είτε ένα 2.000 χιλιόμετρα, 20 ώρες με το αυτοκίνητο, θα είμαστε εκεί»,ανέφερε χαρακτηριστικά ένας οπαδός της Άιντραχτ.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Άιντραχτ θα έχει ένα ταξιδιωτικό σύνολο που θα ξεπεράσει τα 10.000 εισιτήρια που της έχουν διατεθεί στη Σεβίλλη για τον τελικό εναντίον της Ρέιντζερς. Και για έναν σύλλογο που έχει χάσει τα προηγούμενα χρόνια την αίγλη του και έχει συνηθίσει να υπολείπεται τις τελευταίες δεκαετίες, είναι καιρός να αρχίσει να πιστεύει.

«Αυτή είναι η Φρανκφούρτη, η πόλη το αξίζει. Κοιτάξτε αυτό, αυτό είναι το joie de vivre, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι τόσο περήφανος», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, ο ισχυρός άνδρας των Γερμανών, Πίτερ Φίσερ.

Η UEFA μπορεί να μην βλέπει τόσο θετικά την εισβολή στο γήπεδο, αλλά είναι ο πρώτος μεγάλος ευρωπαϊκός τελικός μετά από 42 χρόνια για την Άιντραχτ – νίκησε την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ το 1980 για να κατακτήσει το παλιό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και για έναν σύλλογο με τόσο ένθερμη βάση φιλάθλων, έχει περάσει πολύς καιρός.

Το 2022 είναι η χρονιά της λύτρωσης. Το 2022 είναι η χρονιά που η Άιντραχτ επιστρέφει στη μεγάλη εποχή. Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα τελευταίο εμπόδιο. Αυτό της Ρείντζερς.

«Μέχρι τώρα, είναι η καλύτερη μέρα της καριέρας μου», δήλωσε ο τερματοφύλακας Kέβιν Τράπ. «Τώρα έχουμε μόνο ένα ακόμη παιχνίδι. Θέλουμε να φέρουμε το τρόπαιο στην πόλη».

Οι αντίπαλοί τους, οι Ρέιντζερς, έχουν επίση καταγράψει μια θαυμάσια πορεία μέχρι τον τελικό. Οι Σκωτσέζοι κατάφεραν με μια θαυμάσια εμφάνιση, να κάνουν μια σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Λειψία, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τελικό μετά από 14 χρόνια.

Ωστόσο η Άιντραχτ είναι το φαβορί του ζευγαριού. Οι Γερμανοί ξέρουν, πως απέχουν μόλις ένα παιχνίδι μακριά όχι μόνο από το να σηκώσουν ξανά ένα σημαντικό κομμάτι ασημιού, αλλά και να επιστρέψουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου.

Ήρθε η ώρα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης να αρχίσει να πιστεύει. Μετά από χρόνια στην ευρωπαϊκή έρημο, η ήπειρος αρχίζει να θυμάται το τι έχει να προσφέρει αυτός ο ποδοσφαιρικός σύλλογος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ