Σε ποιό γκρουπ δυναμικότητας θα είναι ο Ολυμπιακός αν φτάσει στους ομίλους του Europa League

Σε ποιό γκρουπ δυναμικότητας θα είναι ο Ολυμπιακός αν φτάσει στους ομίλους του Europa League

Ο Ολυμπιακός αν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, θα είναι επικεφαλής, αφού θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και μάλιστα με μια βαριά εντός έδρας ήττα, όμως συνεχίζει στον τρίτο προκριματικό του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας με έναν και μόνο στόχο. Την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης και εν συνεχεία στους ομίλους. Η αποστολή του Ολυμπιακού και στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν θα είναι εύκολη, όμως αν ο πρωταθλητής Ελλάδος φτάσει στη φάση των ομίλων τότε θα είναι επικεφαλής.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός με βάση τη βαθμολογία του στην UEFA θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αφού έχει με βάση την τελευταία πενταετία 41.000 βαθμούς. Αυτό τον κατατάσσει στην 7η θέση σε όλη τη διοργάνωση, κάτι που σημαίνει ότι αν φτάσει μέχρι εκεί θα έχει θεωρητικά τρεις υποδεέστερους αντιπάλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν στην κλήρωση στο πρώτο γκρουπ, όμως η κληρωτίδα δεν του χαμογέλασε, αφού του έφερε την Αϊντραχτ, τη Φενέρμπαχτσε και την Αντβέρπ.

Από εκεί και πέρα, το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι θα γλιτώσει μερικά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που είναι μαζί του στο πρώτο γκρουπ, αφού δεν θα μπορεί να κληρωθεί μαζί τους. Ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς, η Ρόμα, η Άρσεναλ και Λάτσιο.

Το σενάριο όμως αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι υποθετικό, αφού πρέπει να δώσει τουλάχιστον 4 παιχνίδια και να περάσει δυο γύρου για να βρεθεί στους ομίλους.

Τέλος, σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Σλόβαν οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν στα play off του Europ Conference League, ενώ αν περάσουν τους Σλοβάκους και αποκλειστούν στα play off του Europa League θα πάνε απευθείας στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου θα είναι φυσικά στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Δείτε τα γκρουπ δυναμικότητας στο Europa League (υπολογίζονται οι ομάδες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ