Κάρλος Κορμπεράν: Οι τρεις εκπλήξεις στον Ρέντη

Κάρλος Κορμπεράν: Οι τρεις εκπλήξεις στον Ρέντη

Φουριόζος ο Κάρλος Κορμπεράν στον Ρέντη. Και άμεσα εναρμονισμένος με τις ανάγκες που προκύπτουν εν όψει Σλόβαν

Κατά τον Όσκαρ Γουάιλντ «κανείς ποτέ δεν έχει δεύτερη ευκαιρία για να κάνει μια πρώτη καλή εντύπωση». Και όσο και αν σε αυτές τις περιπτώσεις σπάνια καταφέρνει κάποιος να μείνει έξω από την ζώνη των «κλισέ», καθώς πάντα στην αρχή και για κάθε «νέο» οι καλές κουβέντες περισσεύουν; Ο Κάρλος Κορμπεράν φαίνεται πως όντως μπήκε στον Ρέντη με το… δεξί. Σχεδόν φουριόζος.

Διαβάστε επίσης: Κληρώνει για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη

Βεβαίως είναι και οι συνθήκες «ειδικές» καθώς σε 48ώρες ο Ισπανός θα πρέπει να καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο. Δεν συνηθίζεται όμως σε μια πρώτη προπόνηση, ούτε η προβολή «βίντεο» με επιλεγμένα στιγμιότυπα του επόμενου αντιπάλου. Ούτε ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης διάρκειας σχεδόν δύο ωρών. Ούτε μια πρώτη ουσιαστική «δοκιμή» εντεκάδας με αλλαγή σχηματισμού και εκπλήξεις σε πρόσωπα. Δείχνουν όλα αυτά προσήλωση, ου μην και μια καλή προσαρμογή στα δύσκολα δεδομένα.

«Ποια παρουσίαση; Το ματς»
Πρώτα από όλα ο Ισπανός αμέσως μετά τις «υπογραφές» και πριν πάρει τον δρόμο για το Ρέντη ρωτήθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την επίσημη παρουσίαση του. Για την γνωστή διαδικασία που αυτονόητα αποτελεί την αφετηρία για κάθε νέο προπονητή. Τι απάντησε; Πως θα ήθελε ότι είναι να γίνει, να γίνει αργότερα καθώς τώρα υπάρχουν τα ματς με τη Σλόβαν. «Δεν έχουμε χρόνο. Έχουμε το ματς τη Πέμπτη» απάντησε σε ελεύθερη μετάφραση. Και ξάφνιασε ευχάριστα.

«Ομάδα νικητών»
Και όταν έφτασε στον Ρέντη; Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε: «Υπάρχει ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς μπροστά μας και θα πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως τη δουλειά. Θέλω να έχουμε τη μπάλα. Να έχουμε εμείς τον έλεγχο. Να βάζουμε πίεση στον αντίπαλο. Είμαστε μια ομάδα νικητών και πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Θέλω να είμαστε ο Ολυμπιακός» ήταν οι πρώτες του ατάκες προς τους ποδοσφαιριστές πριν τους ενημερώσει ότι υπάρχει ήδη ένα σχετικό «βίντεο» με επιλεγμένα στιγμιότυπα της Σλόβαν –το Σάββατο είχε ματς πρωταθλήματος-.

Με τρία στόπερ
Και όταν πλέον πάτησε χορτάρι; Η πρώτη προπόνηση αφιερώθηκε σχεδόν «αποκλειστικά» στη δοκιμή ενός διαφορετικού σχηματισμού. Διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς από την πρώτη στιγμή και επιμονή στο build up. Ο αγαπημένος σχηματισμός του Μαρσέλο Μπιέλσα, και το «σήμα κατατεθέν» της περσινής Χάντερσφιλντ στη Championship. Από την δοκιμή απουσίαζε ο Κώστας Μανωλάς που δεν προπονήθηκε (είχε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού). Και αυτό σίγουρα μπορεί να έπαιξε ρόλο στις επιλογές του Ισπανού προπονητή. Όπως και να έχει όμως προκαλεί ενδιαφέρον πως η «τριάδα» ξεκινούσε με τον Σίμε Βρσάλικο σε ρόλο δεξιού στόπερ. Ο Κροάτης, ο Σωκράτης και Σισέ. Με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στον αριστερό διάδρομο. Και με τρεις διαφορετικές «δοκιμές» απέναντι.

Και τρεις… δεξιά
Πρώτα με τους βασικούς ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Έπειτα ο Γκονζάλο Άβιλα (με τον οποίο πέρσι συνεργάστηκαν στη Χάντερσφιλντ). Μετά ο Γκάρι Ροντρίγκες που μόλις επέστρεψε από τον τραυματισμό του και υπολογίζεται κανονικά για το ματς της Πέμπτης. Τι από όλα αυτά εννοεί; Θα φανεί στη συνέχεια. Το πρώτο δείγμα γραφής όμως ήταν συγκεκριμένο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ