Η μεγάλη αλλαγή του Κορμπεράν στις στημένες φάσεις και οι… τρεις τραυματίες!

Η μεγάλη αλλαγή του Κορμπεράν στις στημένες φάσεις και οι… τρεις τραυματίες!

Ο Κάρλος Κορμπεράν αλλάζει τελείως τον τρόπο που θα μαρκάρει ο Ολυμπιακός στις στατικές φάσεις σε σχέση με τον Μαρτίνς. Η κατάσταση Βρσάλικο, Μανωλά, Ανδρούτσου.

Με βάσει έρευνες, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, σχεδόν τα μισά γκολ που μπαίνουν στα γήπεδα ανά τον πλανήτη, προέρχονται από στατικές φάσεις. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Κάτι που αυτομάτως καθιστά τα φάουλ, τα κόρνερ, ακόμη και τα… πλάγια, ευκαιρία για να σκοράρεις. Και για την άμυνα, έναν μεγάλο πονοκέφαλο. Έναν πονοκέφαλο που έχει και ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Και τον οποίο ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει να… εξαφανίσει.

Ο Ολυμπιακός είχε ταλαιπωρηθεί πολλάκις από τις στατικές φάσεις. Ειδικά την τελευταία διετία, τα περισσότερα γκολ που έχει δεχθεί, προέρχονται από φάουλ κοντά στην περιοχή ή κόρνερ ή την εξέλιξη αυτών των καταστάσεων, σε δεύτερο χρόνο. Κάτι που το νέο τεχνικό επιτελείο θέλει να αποτρέψει. Και για αυτόν τον λόγο από σήμερα κιόλας αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που οι Ερυθρόλευκοι αμύνονται στις στατικές φάσεις γύρω από την περιοχή τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε επιλέξει τη ζώνη. Αλλά και την υπερφόρτωση της περιοχής: Εξι παίκτες σε ζώνη μπροστά από τον Βατσλίκ, δύο σε ελεύθερο ρόλο και οι υπόλοιποι στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Τώρα, αυτό αλλάζει, με τον Κορμπεράν να επιλέγει τελείως διαφορετική αντιμετώπιση.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή τελευταία προπόνηση ο Ισπανός τεχνικός έδειξε ότι από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός θα παίζει κυρίως man to man άμυνα στις στημένες φάσεις. Πέντε ποδοσφαιριστές θα παίρνουν αντίπαλο παίκτη, δύο θα είναι σε ελεύθερο ρόλο μέσα στην περιοχή και τρεις θα είναι στα όρια και έξω από τη μεγάλη περιοχή. Μένει να φανεί εάν αυτή η αλλαγή θα ευεργετήσει τους Πειραιώτες. Οι οποίοι θα εμφανιστούν απόψε και με νέα… κόλπα σε ό,τι έχει να κάνει με το επιθετικό κομμάτι των στατικών φάσεων.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κορμπεράν δεν θα έχει τρεις ποδοσφαιριστές στο σημερινό παιχνίδι. Ο πιο σημαντικός εκ των τριών και αυτός που προκάλεσε και την αλλαγή του σχηματισμού είναι ο Σίμε Βρσάλικο. Ο Κροάτης πονάει στον τετρακέφαλο, κάνει θεραπείες και παλεύει με τις πιθανότητες να προλάβει τον επαναληπτικό.

Ο Κώστας Μανωλάς έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο και επίσης κάνει θεραπείες και ατομικό πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να θέσει εαυτόν στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου. Με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες. Κάτι που ισχύει και για τον τρίτο τραυματία των Πειραιωτών, που δεν είναι άλλος από τον Θανάση Ανδρούτσο. Ο Ελληνας μπακ χαφ έχει ένα τράβηγμα στον Δικέφαλο και σίγουρα δεν θα μπορέσει να βοηθήσει απόψε. Θα το παλέψει, ωστόσο, για την Μπρατισλάβα. Εάν στο μεταξύ δεν έχει πάρει μεταγραφή. Καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του από Γερμανία, Ολλανδία και Τουρκία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ