Ο Ολυμπιακός δηλώνει τον Πασχαλάκη στη λίστα του Europa League – Αντικαθιστά τον Βατσλίκ, που μπαίνει στο χειρουργείο

Ο Ολυμπιακός δηλώνει τον Πασχαλάκη στη λίστα του Europa League – Αντικαθιστά τον Βατσλίκ, που μπαίνει στο χειρουργείο

Τι προβλέπει το σχετικό άρθρο της UEFA για τις αλλαγές τερματοφυλάκων και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τον Πασχαλάκη.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Μια μεταγραφή που δεν υπήρχε στα σχέδια των πρωταθλητών να γίνει. Και για αυτόν τον λόγο δεν είχε γίνει όλο αυτό το διάστημα. Αλλά που ο τραυματισμός του Τόμας Βατσλίκ την έβαλε στο κάδρο. Και τελικά ολοκληρώνεται στη διάρκεια της ημέρας. Με τον Ολυμπιακό να δηλώνει, μάλιστα, τον Ελληνα γκολκίπερ και στην ευρωπαϊκή λίστα του.

Με βάση τους κανονισμούς της UEFA, κάθε ομάδα που συμμετέχει στις διοργανώσεις της, πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο τερματοφύλακες στη Λίστα Α. Εάν ένας εξ αυτών τραυματιστεί για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, υπάρχει το δικαίωμα αλλαγής ακόμη και ενώ η διοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη. Και αυτό θα κάνει ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια των ομίλων του Europa League. Δηλώνοντας τον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός όταν έστειλε την ευρωπαϊκή λίστα του στην UEFA, είχε δηλώσει Βατσλίκ και Τζολάκη στη λίστα Α. Τώρα που Τσέχος γκολκίπερ πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να μείνει εκτός για διάστημα που μπορεί να φτάσει τους 3 μήνες, οι Ερυθρόλευκοι θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Αρχικά θα πρέπει να ολοκληρώσουν και τυπικά τη μεταγραφή του Πασχαλάκη, ώστε να είναι εγγεγραμμένος ως παίκτης του Ολυμπιακού στην ΕΠΟ.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να στείλει στην UEFA τον πλήρη ιατρικό φάκελο του Βατσλίκ, με τα αναλυτικά στοιχεία για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του και εν συνεχεία αυτομάτως μπορεί να δηλώσει, τον Πασχαλάκη, τον Κρίστινσον ή όποιον άλλον γκολκίπερ επιθυμεί στη λίστα. Ενώ μπορεί να δηλώσει ξανά και τον Βατσλίκ, όταν αυτός αποθεραπευτεί

Αναλυτικά, όσα αναφέρει το άρθρο 46.04 της UEFA που δίνει δικαίωμα στον Ολυμπιακό να κάνει την αλλαγή:

«Εάν ένας σύλλογος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες τουλάχιστον δύο τερματοφυλάκων που είναι εγγεγραμμένοι στη Λίστα Α λόγω μακροχρόνιου τραυματισμού ή ασθένειας, ο ενδιαφερόμενος σύλλογος μπορεί να αντικαταστήσει προσωρινά τον ενδιαφερόμενο τερματοφύλακα και να εγγράψει έναν νέο τερματοφύλακα οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν και να ολοκληρώσει το επίσημη λίστα εγγραφής Α με τερματοφύλακα που είναι κατάλληλος για συμμετοχή.

Ένας τραυματισμός ή ασθένεια θεωρείται μακροπρόθεσμος εάν διαρκεί τουλάχιστον 30 ημέρες από την ημέρα που εκδηλώθηκε ο τραυματισμός ή η ασθένεια. Σε περίπτωση που η ανάκτηση του τερματοφύλακα γίνει πριν από αυτή την περίοδο των 30 ημερών, ο παίκτης πρέπει να παραμείνει εκτός λίστας παικτών Α μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου. Εάν ο τερματοφύλακας που αντικαταστάθηκε έχει εγγραφεί ως τοπικά εκπαιδευμένος παίκτης, ο νέος τερματοφύλακας δεν χρειάζεται να είναι τοπικά εκπαιδευμένος παίκτης.

Ο σύλλογος πρέπει να παράσχει στην UEFA τα απαραίτητα ιατρικά στοιχεία σε μία από τις επίσημες γλώσσες της UEFA. Η UEFA μπορεί να απαιτήσει περαιτέρω ιατρική εξέταση του τερματοφύλακα από εμπειρογνώμονα που ορίζεται από την UEFA με κόστος του συλλόγου.

Όταν ο τραυματισμένος ή άρρωστος τερματοφύλακας είναι ικανός να μπει ξανά στο γήπεδο, μπορεί να επιστρέψει στη θέση του στη θέση του διορισμένου αντικαταστάτη του. Η επιστροφή του αρχικού τερματοφύλακα πρέπει να ανακοινωθεί στη διοίκηση της UEFA 24 ώρες πριν από τον επόμενο αγώνα στον οποίο θα αγωνιστεί ο αρχικός τερματοφύλακας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ