Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3: Θρύλος μαγεία και στη Σερβία!

Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3: Θρύλος μαγεία και στη Σερβία!

Μπαλάρα από τον Ολυμπιακό στη Σερβία και… ρεσιτάλ από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς στις κερκίδες – Νέα τριάρα, 2/2 νίκες απέναντι στην Τσουκαρίτσκι και πανηγυρική πρόκριση για τους Πειραιώτες στους ομίλους του Europa League.

Πάρτι στις κερκίδες, πάρτι και στον αγωνιστικό χώρο! Ο Ολυμπιακός, έχοντας στο πλευρό του εκατοντάδες οπαδούς του, ισοπέδωσε την Τσουκαρίτσκι στη Σερβία με 3-0 στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα play offs του Europa League και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους ομίλους.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους, με τους ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να επιβεβαιώνουν την ανοδική τους πορεία και να χαρίζουν θέαμα υψηλού επιπέδου στους οπαδούς τους. Το σκορ άνοιξε στο 34’ ο Μασούρας, με τον Μπιέλ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να κάνει το 2-0. Στο 53’ ο Ρέτσος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, με τον Ολυμπιακό να περνάει στους ομίλους με δύο νίκες επί της Τσουκαρίτσκι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Τέρενς Ντέιβις που βρίσκεται στο… μπλοκάκι του Μπαρτζώκα

Μια σπουδαία βραδιά για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού, που κράτησε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και χάρισε πολύτιμους βαθμούς στη χώρα μας, στη μάχη που δίνει για την αναρρίχησή της στη βαθμολογία της UEFA. Οι Ερυθρόλευκοι πλέον παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τους παίκτες του να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη για την τρίτη αγωνιστική της Super League.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Ρέτσο, Φρέιρε και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε και Μαντί Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη, Μασούρα και Μπιελ, πίσω από τον Ελ Κααμπί. Από την άλλη ο προπονητής της Τσουκαρίτσκι παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς, Τόσιτς, Στάνκοβιτς, Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς, Νίκσεβιτς, Γιάνκοβιτς και Ιβάνοβιτς.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και έδειξε από τα πρώτα λεπτά στην Τσουκαρίτσκι ότι θα είναι το αφεντικό του παιχνιδιού.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, που έπαιζαν με διπλή ζώνη άμυνας, όπως και στο Καραϊσκάκη. Στο 13’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Εσε. Ο Αργεντινός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά στάθηκε άτυχος.

Στο 21’ οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ με τον Ρέτσο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο διεθνής κεντρικός αμυντικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σαμούροβιτς «πετάχτηκε» στη γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν. Στη συνέχεια ο Γιώργος Μασούρας πήρε το… ριμπάουντ και σούταρε από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μασούρας, Μπιέλ και 2-0!

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μασούρας δοκίμασε ξανά το πόδι του, αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 34’ τελικά ο διεθνής μεσοεπιθετικός κατάφερε να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Μπιέλ έδωσε στον Μασούρα, αυτός στόπαρε ωραία μέσα στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να νικάει τον Σαμούροβιτς για το 1-0 της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Στο 37’ ο Μπιέλ σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και βγήκε κόρνερ. Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνη τη φάση, το έκανε στο 45+1. Ο Βρουσάι έδωσε στον Μπιέλ και αυτός από κοντά εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της Τσουκαρίτσκι για το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα για το ημίχρονο.

Δύο αλλαγές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στην αναμέτρηση, με τους Ελ Αραμπί και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Κααμπί και Καμαρά.

Σκόραρε και ο Ρέτσος

Στο 53’ οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Παναγιώτη Ρέτσο. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες και ο διεθνής σέντερ μπακ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαμούροβιτς.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έριξε στο παιχνίδι τους Πορόζο και Σκάρπα, με τους δύο παίκτες να αντικαθιστούν τους Ρέτσο και Φορτούνη. Στο 64’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπιέλ. Ο Ισπανός έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ευκαιρίες με Ελ Αραμπί και Μπιέλ

Στο 70΄και στο 81’ ο Ελ Αραμπί απείλησε δύο φορές με κεφαλιά, όμως και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο δίλεπτο 83-85′ είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες. Στην πρώτη περίπτωση ο Βρουσάι μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Τσουκαρίτσκι απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε. Στη δεύτερη περίπτωση ο Μπιέλ μπήκε στην περιοχή της σέρβικης ομάδας από αριστερά και σούταρε δυνατά, αλλά ο Σαμούροβιτς απέκρουσε.

Στο 90’ και στο 92’ ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα τελικές. Ο Σκάρπα σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σαμούροβιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ελ Αραμπί έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 3-0.

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ (Μίλαν Λέσνιακ): Σαμούροβιτς, Ντρέζγκιτς (81΄ Σεραφίμοβιτς), Σούμποτιτς, Στεφάνοβιτς, Τόσιτς, Στάνκοβιτς (78΄ Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (64΄ Αλίνβι), Νίκτσεβιτς, Γιάκονβιτς (46΄ Ζε Μάριο), Ιβάνοβιτς (78΄ Οβούσου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (57΄ Πορόσο), Φρέιρε, Βρουσάι, Έσε, Καμαρά (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (57΄ Σκάρπα), Μπιέλ, Μασούρας (68΄ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (46΄ Ελ Αραμπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ