Τα δύο πλάνα του Μαρτίνεθ, ο Ιμπόρα, ο Ελ Κααμπί και ένα ερωτηματικό

Τα δύο πλάνα του Μαρτίνεθ, ο Ιμπόρα, ο Ελ Κααμπί και ένα ερωτηματικό

Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Ισπανός τεχνικός για το Φράιμπουργκ και στο σχήμα και στα πρόσωπα…

Τι και αν το αγαπημένο του σχήμα μεταφράζεται σε διάταξη 4-4-2, όπως άλλωστε έχει εφαρμόσει στην πλειοψηφία των αγώνων και στο πρώτο ματς του ομίλου με την Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη; Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φαίνεται με όσα έχει δοκιμάσει έως τώρα στις προπονήσεις πως μόνο το 4-4-2 δεν έχει στο μυαλό του.

Και με βάσει όσα δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση τότε μπορεί να δούμε στο Φράιμπουργκ για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό με τριάδα στην άμυνα. Με παίκτη-κλειδί σε όλο το πλάνο τον Βιθέντε Ιμπόρα που μπαίνει γερά στο κόλπο και δείχνει πως δύσκολα δεν θα είναι στο βασικό σχήμα παίρνοντας θέση είτε στο κέντρο της άμυνας είτε στον άξονα.

Ο Μαρτίνεθ βλέπετε χθες τέσταρε και το 3-5-2 με τον Βιθέντε Ιμπόρα να γίνεται ο τρίτος στόπερ δίπλα σε Ντόη και Ρέτσο. Με δεδομένες τις απουσίες των τραυματιών Πορόζο, Φρέιρε ο Ολυμπιακός έχει δύο διαθέσιμους στόπερ (ο Μπιανκόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) αλλά αυτό δεν πτοεί τον Μαρτίνεθ που ξέρει τι μπορεί να του προσφέρει ο Ιμπόρα και μόνο τυχαία δεν τον έβαλε στόπερ στο ματς με τον Παναιτωλικό στο τελευταίο 20λεπτο.

Ο Ιμπόρα που εμφανίζεται ως φαβορί πλέον και στο 4-3-3 στη «εξίσωση» με Έσε, Αλεξανδρόπουλο και Καμαρά όπου ένας θα μείνει στον πάγκο.

Την ίδια ώρα σε όλες τις δοκιμές δεν εμφανίζεται ο Ντανιέλ Ποντένσε στο βασικό σχήμα όπως δεν ήταν και στο ματς με τον Παναιτωλικό. Θα είναι σίγουρα έκπληξη αν τελικά δεν το δούμε στο Φράιμπουργκ βασικό με τον Μαρτίνεθ να δείχνει πως επιλέγει τον Μασούρα είτε στο 3-5-2 δίπλα στον Ελ Κααμπί στην επίθεση είτε στο 4-3-3 ως ακραίο επιθετικό.

Πασχαλάκης, Ροντινέι Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα θα είναι όπως και να έχει στο βασικό σχήμα όπως προφανώς και ο Καμαρά αλλά και ο Φορτούνης ενώ ο Μαροκινός που μάλιστα έβαλε και τα δύο γκολ στο ματς του πρώτου γύρου είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα; Υπάρχουν ακόμη δύο προπονήσεις πριν την σέντρα στην Γερμανία. Και ξεκάθαρη η διάθεση του Μαρτίνεθ να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, με την έκπληξη ή τις εκπλήξεις να είναι πολύ πιθανές, όπως άλλωστε τελευταία το συνηθίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ