Πρέστον : Η ομάδα που κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο (vids)

Πρέστον : Η ομάδα που κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο (vids)

Μπορεί να μην είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, όμως η Πρέστον είναι η κάτοχος του πρώτου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Πρέστον Νόρθ Έντ. Μία ομάδα χωρίς εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο, με απουσία από τις μεγάλες κατηγορίες για σχεδόν 18 χρόνια και με τελευταίο τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση την χρονιά 1938. Όμως, ακόμα και έτσι, κουβαλάει μια μεγάλη τιμή στην 141ετη ιστορία της. Την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος παγκοσμίως !

Ας τα πάρουμε από την αρχή! Ιδρύθηκε το 1880 αποτελώντας ένα από τα πιο παλιά κλαμπ στην υφήλιο, ενώ είναι και ένα από τα μέλη που έφτιαξαν το πρώτο πρωτάθλημα Αγγλίας. Η ανυπαρξία μίας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που θα μπορούσε να διοργανώσει μία δομημένη λίγκα, οδήγησε εκείνη μαζί με τις Άστον Βίλα, Μπόλτον, Γουέστ Μπρόμ και Στόουκ να δημιουργήσουν την Football League το 1888. Μία διοργάνωση που είχε σάρκα και οστά μέχρι το 1992, όταν και διαλύθηκε για να δημιουργηθεί αργότερα η σημερινή μορφή της Premier League.

Η πρώτη αγωνιστική της Foottball League έκανε πρεμέρα στις 8 Σεπτεμβρίου, με τις Έβερτον, Γούλβς, Άκρινγκτον, Μπέρνλι, Ντέρμπι, Νοτς Κάουντι και Μπλάμπερν να συμμετέχουν επίσης. Το τέλος της χρονιάς βρήκε την Πρέστον να έχει σηκώσει την πολυπόθητη, έχοντας μάλιστα 11 βαθμούς διαφορά στην τελική κατάταξη και ένα σερί διαδοχικών νικών που της έδωσε το παρατσούκλι «οι αήττητοι».

Τι άλλο κατάφερε; Πρώτον να κατακτήσει το ίδιο έτος το FA Cup και να γίνει επίσης η πρώτη ομάδα που κάνει ντάμπλ. Και δεύτερον να ξαναβγεί πρώτη στην λίγκα την επόμενη χρονιά, πετυχαίνοντας το παρθενικό back to back όλων των ετών.

Σήμερα τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο ομαλά για την ίδια. Μπορεί να έφτασε ξανά στην Championship το 2016, μετά από ένα πέρασμα τεσσάρων ετών στην League One, όμως από τότε το μόνο που καταφέρνει να φιγουράρει στις μικρομεσαίες θέσεις τις κατάταξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ