Νέα προοπτική για τον Μπόλονι στην πατρίδα του!

Νέα προοπτική για τον Μπόλονι στην πατρίδα του!

Που επενδύει η ουγγρική Κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στη Ρουμανία και πως εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Πριν ένα μήνα περίπου, το όνομα του Λάζλο Μπόλονι είχε συνδεθεί με την τεχνική ηγεσία της ρουμάνικης Σέπσι. Μιας ομάδας με μικρή σχετικά ιστορία, αλλά με μεγάλη δυναμική λόγω της εύρωστης οικονομικά ιδιοκτησίας της.

Η σύνδεση του Μπόλονι με τη Σέπσι δεν σχετιζόταν μόνο με την προπονητική αξία του, αλλά και με την εθνοτική προέλευση του. Η Σέπσι εδρεύει σε μία περιοχή που το ουγγρικό στοιχείο της Ρουμανίας είναι ισχυρό και ο Μπόλονι έχει ουγγρικές ρίζες από τη μητέρα του.

Τώρα, το όνομα του προπονητή του Παναθηναϊκού ακούγεται σε μία άλλη ρουμανική πόλη, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά: την Τάργκο Μόρες. Οι Ούγγροι πλειοψηφούν στην πόλη και ο νέος Δήμαρχος, Σος Ζόλταν έλκει την καταγωγή του από την Ουγγαρία.

Όπως αναφέρουν τα ρουμανικά ρεπορτάζ, η ουγγρική Κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, που έχει εθνικιστικές τάσεις, επενδύει στην Τάργκο Μόρες και επιθυμεί να τονώσει το ουγγρικό στοιχείο. Και ένας τομέας που εξετάζεται σοβαρά είναι η δημιουργία μίας ισχυρής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Εδώ προστίθεται στην εξίσωση ο Λάζλο Μπόλονι. Ο 68χρονος τεχνικός έχει το προφίλ και την τεχνογνωσία ώστε να οργανώσει ένα τέτοιο εγχείρημα, από εθνοτική και ποδοσφαιρική άποψη!

Εφόσον ο Μπόλονι αποδεχτεί την προοπτική, δεν θα ήταν ένας απλός προπονητής για την ομάδα της Τάργκο Μόρες. Αλλά θα είχε έναν πιο διευρυμένο ρόλο, για να θέσει τις βάσεις και να δημιουργήσει μία ποιοτική ουγγρική ακαδημία σε αυτή την περιοχή της Ρουμανίας.

Πάντως, είναι άγνωστο εάν η συγκεκριμένη δουλειά θα ενδιέφερε τον Μπόλονι. Ούτε εάν σκέφτεται να αφήσει την προπονητική, αλλά και εάν θα εμπλεκόταν σε ένα πρότζεκτ με το εθνοτικό στοιχείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ