Ο Μπόλονι γνώρισε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη πριν τον Αλαφούζο! (vid&pic)

Ο Μπόλονι γνώρισε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη πριν τον Αλαφούζο! (vid&pic)

Ο Ρουμάνος είχε συναντήσει τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986, που πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα πριν 35 χρόνια!

Πέρασαν 35 χρόνια από τη μέρα που η Στεάουα Βουκουρεστίου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Μαΐου του 1986, όταν η Στεάουα νίκησε τη Μπαρτσελόνα στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών! Επί ισπανικού εδάφους μάλιστα, αφού το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης!

Για την ιστορία, η νικήτρια κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι μετά από την ισοπαλία 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Η Στεάουα επικράτησε 2-0 με εύστοχα χτυπήματα των Λακάτους και Μπάλιντ, ενώ ο γκολκίπερ της Ντουκαντάμ απέκρουσε τέσσερις εκτελέσεις των παικτών της Μπαρτσελόνα!

Το παιχνίδι είχε και… παναθηναϊκό χρώμα! Ο νυν προπονητής του Τριφυλλιού, Λάζλο Μπόλονι έπαιξε βασικός σε όλο το 90λεπτο, ως κεντρικός χαφ μαζί με τον Μπαλάν. Είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα στο 31′ ενώ εκτέλεσε πέναλτι στη διαδικασία, το δεύτερο στη σειρά το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Μπάρτσα, Ουρούτι.

Στα επινίκια, ήταν παρών ένας πράσινος: ο τότε ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Βαρδινογιάννης!

Ο «καπετάνιος» ήταν προσκεκλημένος του Βαλεντίν Τσαουσέσκου, γιου του δικτάτορα της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου και μάλιστα βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά την απονομή. Άλλωστε απεικονίζεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο από εκείνη την αναμέτρηση.

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έκανε δώρο στους ποδοσφαιριστές της Στεάουα (μεταξύ τους και ο Μπόλονι) διακοπές στην Κρήτη και ο τερματοφύλακας, Χέλμουτ Ντουκαντάμ, ήρωας του τελικού με τις αποκρούσεις του στα πέναλτι, είχε πει σχετικά με αυτό:

«Έζησα μία ονειρική εβδομάδα. Εκτός του ότι μας προσκάλεσε με τις γυναίκες μας, μας έδωσαν χρήματα για να έχουμε μόλις φτάσαμε. Μας ξενάγησε παντού. Ξόδεψε ένα απόγευμα στο κότερό του για εμάς, περίπου έξι εκατομμύρια δολάρια. Μας πλήρωσε τα γεύματα, μας πήγε στο τσίρκο, στα μπουζούκια και ήταν εκπληκτικά. Δεν μας άφησε να πληρώσουμε ούτε καν τα εισιτήριά μας».

Φυσικά, τότε ο Μπόλονι δεν μπορούσε να προβλέψει ότι μια μέρα θα δούλευε στην ομάδα που άνηκε στον Βαρδινογιάννη. Αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Ρουμάνος προπονητής να εργάζεται σήμερα στον Παναθηναϊκό, αλλά με εργοδότη τον Γιάννη Αλαφούζο.

Στεάουα (Έμεριχ Γένεϊ): Ντουκαντάμ, Ιόβαν, Μπαρμπουλέσκου, Μπουμπέσκου, Μπάλαν (72′ Ιορντανέσκου), Μπελοντέντιτσι, Λάκατους, Μαγεάρου, Πιτσούρκα (111′ Ράντου), Μπάλιντ, Μπόλονι.

Μπαρτσελόνα (Τέρι Βέναμπλς): Ουρούτι, Χεράρδο, Μιγκέλι, Χούλιο Αλμπέρτο, Βίκτορ Μουνιόθ, Αλεσάνκο, Καράσκο, Σούστερ (85′ Μορατάγια), Πεδράθα, Άρτσιμπαλντ (100′ Πίτσι Αλόνσο), Μάρκος Αλόνσο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ