Η Βοσνία άφησε ελεύθερο τον Ζόραν Μάμιτς

Η Βοσνία άφησε ελεύθερο τον Ζόραν Μάμιτς

Ο Κροάτης παράγοντας έφυγε από την Κροατία για να αποφύγει ένταλμα σύλληψης.

Το ανώτατο δικαστήριο της Βοσνίας άφησε ελεύθερο σήμερα τον πρώην προπονητή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζόραν Μάμιτς, μετά την κράτησή του με διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Κροατία, αφού είχε φύγει στη Βοσνία για να αποφύγει την καταδίκη του για φυλάκιση εξαιτίας απάτης.

Ο Μάμιτς, που παραιτήθηκε το Μάρτιο από προπονητής της Ντιναμό, έπρεπε να παραδώσει τα προσωπικά του έγγραφα και οφείλει να εμφανίζεται στο δικαστήριο κάθε εβδομάδα.
Το δικαστήριο ανέφερε ότι δεν εξέτασε το αίτημα έκδοσης της Κροατίας για τον Μαμιμτς, επειδή δεν το είχε λάβει ακόμη.

Αφού επιβεβαιώθηκε η ποινή φυλάκισης των τεσσάρων και οκτώ μηνών του Μάμιτς τον Μάρτιο, δραπέτευσε στη Βοσνία. Ο Mάμιτς, ο οποίος έχει και βοσνιακή υπηκοότητα και είναι επίσης Βόσνιος πολίτης, ζήτησε να εκτίσει την ποινή στη Βοσνία, αλλά η Κροατία αρνήθηκε.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση μαζί με τον αδερφό του Ζντράβκο Μάμιτς, πρώην εκτελεστικό πρόεδρο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Είχαν κατηγορηθεί μαζί με έναν άλλο πρώην παράγοντα της ομάδας κι έναν φορολογικό εμπειρογνώμονα για φοροδιαφυγή αξίας 12.2 εκατομμυρίων κούνα (1.62 εκατομμυρίων ευρώ) και για υπεξαίρεση 116 εκατομμυρίων κούνα από μεταγραφές παικτών.

Οι αδελφοί των Μάμιτς αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ