Η πρώτη φορά του Τσάβι (vids+pics)

Η πρώτη φορά του Τσάβι (vids+pics)

Την πλήγωνε χρόνια ως παίκτης και τώρα θα προσπαθήσει να της κάνει τη... ζημιά ως προπονητής. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, με τον Τσάβι να συναντά ξανά τη «βασίλισσα».

Είναι το ντέρμπι που καθηλώνει ολόκληρη την υφήλιο. Είτε πρόκειται για τη La Liga, το Copa Del Rey ή το Σούπερ Καπ Ισπανίας στην προκειμένη περίπτωση. Πάντα, τα ματς μεταξύ της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα συγκεντρώνουν τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ακόμα και τώρα. Που δεν έχουν την αίγλη των προηγούμενων χρόνων, με την απουσία του Λιονέλ Μέσι να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Μπλαουγκράνα και Μαδριλένοι είναι έτοιμοι για άλλη μια μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, με φόντο μια θέση στο μεγάλο τελικό του Σούπερ Καπ που διεξάγεται στα γήπεδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Και στο αποψινό (21:00) ντέρμπι των δυο συλλόγων ένα είναι το κεντρικό πρόσωπο. Ο Τσάβι. Ο 41χρονος θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τη… μισητή Ρεάλ, έχοντας τον «τίτλο» του προπονητή των Καταλανών.

Κυρίαρχος ως παίκτης, ψάχνει τη διαφορά και ως προπονητής

Μάρτιος του 2015. Ενα κατάμεστο Καμπ Νου περίμενε καρτερικά τη Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ηταν η τελευταία φορά, που ο Τσάβι αντιμετώπιζε στο χορτάρι τους Μερένχες, με τους Μπλαουγκράνα να φτάνουν στο τρίποντο. Ματιέ και Σουάρεζ σκόραραν για την Μπάρτσα, με τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας να λέει… αντίο με νίκη στα clasico.

Το τελευταίο ματς του Τσάβι κόντρα στη Ρεάλ, διεξήχθη με τον Ιταλό τεχνικό στην αντίπερα όχθη. Με τη… μοίρα να παίζει περίεργα παιχνίδια και να φέρνει και πάλι τον 41χρονο αντιμέτωπο με τον Αντσελότι στη μεγάλη, αποψινή μάχη των πάγκων.

Ως ποδοσφαιριστής, ο «μαέστρος» της Μπάρτσα κυριάρχησε στα classico. Φόβος και τρόμος στο χώρο της μεσαίας γραμμής για τους Μερένχες. Οι επιτυχίες της ομάδας της Βαρκελώνης έφεραν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Στα 42 ματς, οι Μπλαουγκράνα μέτρησαν 17 νίκες, η «βασίλισσα» χαμογέλασε 13 φορές, ενώ 12 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες. Στις μονομαχίες με τους Μαδριλένους, ο άλλοτε χαφ των Καταλάνων έστειλε 5 φορές την μπάλα στα δίχτυα, ενώ μοίρασε και 10 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Φρένο στο αρνητικό σερί

«Αυτός ο αγώνας είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς, είναι πρόκληση να προκριθούμε σε έναν τελικό και να παλέψουμε για ένα τρόπαιο. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε και να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι.

Θα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα γιατί θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη στην Ισπανία, λαμβάνοντας υπόψη τη βαθμολογία της La Liga. Αλλά είναι ένα διαφορετικός τουρνουά και ένα Clasico είναι από τη φύση του ένα απρόβλεπτο παιχνίδι», δήλωσε ο Τσάβι, με τον 41χρονο να θέλει μόνο τη νίκη. Άλλωστε, για για αυτό και προτίθεται να ρίξει στη μάχη όλα τα βαριά… χαρτιά. Φεράν Τόρες, Άνσου Φάτι, Πέδρι, Φρένκι Ντε Γιονγκ και Αραούχο αναμένεται να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα.

Βεβαίως, ο Τσάβι θέλει να γίνει ο κόουτς που θα βάλει… φρένο και στο αρνητικό σερί των Καταλανών. Στα clasico των τελευταίων χρόνων, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει τον… αέρα της Μπαρτσελόνα. Οι Μαδριλένοι τρέχουν ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αναμετρήσεων, με τους Μπλαουγκράνα να φεύγουν συνεχώς με σκυμμένο το κεφάλι.

Τελευταία φορά που η ομάδα της Βαρκελώνης πλήγωσε τη «βασίλισσα» ήταν στις 2 Μαρτίου του 2019. Με τον Ράκιτιτς να βρίσκει δίχτυα, η Μπάρτσα… έκλεισε το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της.

Το πρώτο… αίμα για τον Τσάβι στα clasico ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Ο 41χρονος γνωρίζει καλύτερα από όλους τη Ρεάλ και το τι σημαίνει για την Μπάρτσα αυτό το ματς. Είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον θρύλο των Καταλανών. Να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Μαδριλένων. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση, το βράδυ της Τετάρτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ