Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2 – Πορτογαλική ραψωδία και πρόκριση στον τελικό

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2 – Πορτογαλική ραψωδία και πρόκριση στον τελικό

Ο Ντιόγκο Ζότα είχε... κέφια και με δύο προσωπικά του γκολ οδήγησε τη Λίβερπουλ στη νίκη με σκορ 2-0 επί της Άρσεναλ, δίνοντας έτσι στους «κόκκινους» την πρόκριση στον τελικό του Carabao Cup.

Είναι ο παίκτης που σηκώνει το βάρος της επίθεσης της Λίβερπουλ, όταν λείπουν οι Σαλάχ και Μανέ. Οι δυο Αφρικανοί βρίσκονται στο Κόπα Αφρικα και ο Ντιέγκο Ζότα οδηγεί την Λίβερπουλ. Το απέδειξε στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην Αρσεναλ. Εκεί που με δυο γκολ, έστειλε τους Reds στον τελικό του Carabao Cup και πάνω στην Τσέλσι για τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Από τον πάγκο είδε την πρόκριση των Κόκκινων ο Κώστας Τσιμίκας.

Η Λίβερπουλ ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη, αλλά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ξεκίνησε πιο δυναμικά. Το πρέσινγκ που ασκούσαν οι Κανονιέρηδες είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί η Λίβερπουλ το παιχνίδι της. Ωστόσο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρήκε την λύση. Στο 19΄ μετά από ωραία συνεργασία, ο Ζότα έβαλε μπροστά τους Reds και έδωσε το σύνθημα για την πρόκριση. Από εκεί και πέρα, οι Reds δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Τουλάχιστον μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν εξουθενωτικός. Η Αρσεναλ ανέβασε τις γραμμές της και η Λίβερπουλ περίμενε να χτυπήσει όποτε είχε την ευκαιρία. Και οι δυο έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Παρόλο αυτά, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που χαμογέλασε και πάλι. Στο 77΄ ο Ζότα βγήκε και πάλι στην πλάτη της Αρσεναλ και με ωραίο πλασέ κρέμασε τον Ραμντστέϊλ για το 2-0.

Πλέον μετά και από αυτό το παιχνίδι, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός συνέχισε την καλή του παράδοση κόντρα στους Κανονιέρηδες, καθώς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει σκοράρει πέντε φορές.

Αρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Λοκόνγκα, Όντεγκααρντ, Σακά, ΣμιθΡόου (74’ Παρτέι), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (74’ Ενκετιά)

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Άρνολντ, Ματίπ (46’ Κονατέ), ΦανΝτάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (75’ Μίλνερ), Τζόουνς, Γκόρντον (64’ Μιναμίνο), Ζότα, Φιρμίνο (84’ Ουίλιαμς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ