Παράδειγμα για τη Μάλμε ο Ολυμπιακός!

Παράδειγμα για τη Μάλμε ο Ολυμπιακός!

Η Μάλμε ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις της στο σουηδικό πρωτάθλημα, προτεραιότητα της είναι η κατάκτηση του τίτλου, αλλά ο μεγάλος της στόχος είναι η Ευρώπη και το πετυχημένο μοντέλο ομάδων όπως ο Ολυμπιακός.

Το εναρκτήριο ματς της σεζόν στη Σουηδία δίνει απόψε η Μάλμε στην έδρα της Έλφσμποργκ με μοναδικό στόχο να επαναλάβει την περσινή εκπληκτική χρονιά, όπου και στέφθηκε πρωταθλήτρια για 20η φορά στην ιστορία της.

Η Μάλμε έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της στη Σουηδία, ενώ φέτος η ομάδα από την Σκανδιναβία στοχεύει και στην επιστροφή της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Μάλιστα όπως τονίζεται σε δημοσίευμα στη Σουηδία, το μοναδικό πράγμα που λείπει από τη Μάλμε προκειμένου να θεωρηθεί ολοκληρωμένη ομάδα είναι μια πετυχημένη πορεία στην Ευρώπη.

Για να καταφέρει να κάνει πράξη τον μεγάλο της στόχο η σουηδική ομάδα έχει ακολουθήσει το παράδειγμα ομάδων όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει συνεχείς παρουσίες σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων (κυρίως στο Champions League) αποκτώντας τους κορυφαίους γηγενείς παίκτες στη Σουηδία, καταφέρνοντας να αναπτύξει τις ακαδημίες του, ενώ όπως και οι ερυθρόλευκοι κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Πλέον, εφόσον η Μάλμε είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία ομάδα στη Σουηδία, στόχος της είναι να ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη και να ακολουθήσει τα πρότυπα του Ολυμπιακού, αλλά και άλλων ομάδων που κυριαρχούν στα «δεύτερα» τη τάξει πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως η Βασιλεία και η Άντερλεχτ, που βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου.

Μάλιστα όπως τονίζεται στο fotbollskanalen.se η Μάλμε μπορεί να έχει προτεραιότητα το πρωτάθλημα στη Σουηδία, όμως πρέπει να κάνει κάτι αξιόλογο στην Ευρώπη, διότι αν αποτύχει να μπει σε ομίλους για τρίτη σερί χρονιά, τότε ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές. Ο λόγος φυσικά είναι οικονομικός, αφού η ομάδα είναι φτιαγμένη για να ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη κι αν δεν τα καταφέρει οι συνέπειες θα είναι μεγάλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ