ΠΑΟΚ, μην μου μιλάς για… καλοκαίρια (Vids)

ΠΑΟΚ, μην μου μιλάς για… καλοκαίρια (Vids)

Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Ευρώπης κι αυτό το καλοκαίρι και to10.gr θυμάται τους τέσσερις ταπεινωτικούς αποκλεισμούς της τελευταίας δεκαετίας.

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά για ακόμα μια φορά την Ευρώπη απο πολύ νωρίς, καθώς αποκλείστηκε απο τα προκριματικά του Europa Confernece League. Συγκεκριμένα αυτή είναι η τέταρτη τα τελευταία δέκα χρόνια.

Με αφετηρία τη σεζόν 2012-2013, την… πρώτη δηλαδή του Ιβάν Σαββίδη στους Θεσσαλονικείς, μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί αποκλεισμοί-σοκ που ταρακούνησαν για τα καλά τον Δικέφαλο του βορρά.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να «τρελάνει» τέσσερις φορές τους φιλάθλους του και να τους πηγαίνει από τη μία, σε μεγάλες βραδιές, όπως με Τότεναμ, Ντόρτμουντ και Φιορεντίνα και από την άλλη να τους υποχρεώνει σε νύχτες ντροπής και εσωστρέφειας.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία UEFA: Ο ΠΑΟΚ βάζει σε μπελάδες το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η δεκαετία ξεκινάει με Ιβάν Σαββίδη

Στις 10 Αυγούστου του 2012, ο ΠΑΟΚ μπήκε στην «εποχή», Ιβάν Σαββίδης με τον σύλλογο να αλλάζει σελίδα σε πολλούς τομείς.

Αγωνιστικά, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ο νέος «δικέφαλος του βορρά» ξεκίνησε με αποκλεισμό στα Play offs από την Ραπίντ Βιέννης με συνολικό σκορ, 4-2, καθώς νίκησε στην έδρα του με 2-1 αλλά στην Αυστρία γνωρισε την ήττα με 3-0.

Για να φτάσει εκεί είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Ισραηλινής Μπνέι Γεχούντα της οποίας είχε επιβληθεί με 4-1 και 2-0.


Η… «εύκολη» Έστερσουντ και η αρχή του Λουτσέσκου

Αφού οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να περάσουν την Ολίμπικ Ντόνετσκ με μία νίκη (2-1 εντός) και μια ισοπαλία (1-1), έμαθαν πως θα αντιμετωπίσουν την Έστερσουντ στα PlayOffs του Europa League τη σεζόν 2017-18, την οποία χαρτογράφησαν ως μια «εύκολη» αντίπαλο. Στα χαρτιά μπορεί και να ήταν καθώς το δέκα φορές μικρότερο μπάτζετ της, αυτό έδειχνε.

Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν με άσχημο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Με τον Λουτσέσκου να μετράει λίγους μήνες στην Τούμπα η ομάδα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ειδικά μετά τη νίκη με 3-1 στο σπίτι του κανείς δεν πίστευε ότι δεν θα είναι τους ομίλους του Europa League. Όμως η πρόκριση έρχεται με την ολοκλήρωση και των δύο αναμετρήσεων, και αυτή τελικά δεν είχε έρθει.

Οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν με 2-0 στη Σουηδία και με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ (τότε ίσχυε ακόμα), γνώρισαν τον πρόωρο αποκλεισμό.


Από την παραλίγο υπέρβαση πάλι εντός συνόρων

Σεζόν 19-20 και ο ΠΑΟΚ πάλι με νέο προπονητή (Αμπέλ Φερέριρα) ρίχνεται στη μάχη για το όνειρο του… σεντονιού. Δύσκολη κλήρωση με Άγιαξ αλλά παρ. όλα αυτά έφτασε πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει μια μεγάλη υπέρβαση.

Ισοπαλία στη Τούμπα με 2-2 και ήττα στην Ολλανδία με 3-2 και τελικά Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα PlayOffs του Europa League.

Πληγωμένος μεν γιατί έφτασε πολύ κοντά στον κύριο στόχο του, αλλά με την αυτοπεποίθηση στα ύψη ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους Σλοβάκους. Η ψυχρολουσία όμως του τελευταίου σφυρίγματος στη Θεσσαλονίκη ήταν οδυνηρή.

Με συνολικό σκορ 3-3, αλλά με τη Σλόβαν να πετυχαίνει δύο γκολ στη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-2, ενώ η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί με 1-0 εκτός, ο «δικέφαλος» έμεινε για άλλη μια φορά από πολύ νωρίς χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.


Όπως ξεκίνησε… συνεχίζεται

Λίγες ώρες μόνο έχουν περάσει από την ισοπαλία με την Λέφσκι Σόφιας η οποία σε συνδυασμό με την εκτός έδρας ήττα με 2-0 άφησαν πρόωρα τον ΠΑΟΚ έξω από το Europa Conference League. Στον «ασπρόμαυρο» οργανισμό επικρατεί αναβρασμός και διοίκηση παίκτες και προπονητές δέχονται τα «πυρά» των φιλάθλων. Όπως και να έχει, η δεκαετία 2022-2032, ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε αυτή του 2012-2022…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ