Τέλος το ποδόσφαιρο για γνωστό πρώην επιθετικό της Premier League (vids,pic)

Τέλος το ποδόσφαιρο για γνωστό πρώην επιθετικό της Premier League (vids,pic)

Tην αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε μέσω προσωπικής του ανάρτησης στο Instagram, ο σπουδαίος επιθετικός από το Τόγκο, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 39 του χρόνια και ενώ από το καλοκαίρι του 2021 αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της χώρας του για λογαριασμό της Σεμάσι.

Μετά από 20 χρόνια καριέρας, αφού μάτωσε πολλές φορές τα ευρωπαϊκά δίχτυα την περίοδο που πέρασε στα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου, έδωσε τέλος στην καριέρα του, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Instagram.

Διαβάστε επίσης: H υπόκλιση του Ομπράντοβιτς στον Ολυμπιακό!

Ο Αντεμπαγιόρ, στην Ευρώπη έπαιξε στην Μετς, την Μονακό, την Άρσεναλ, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Τότεναμ, την Κρίσταλ Πάλας, την Μπασακσεχίρ και την Καϊσέρισπορ, έχοντας 593 συμμετοχές με 207 γκολ και 65 ασίστ.

Τα καλά του χρόνια τα πέρασε στην Άρσεναλ, με καλύτερη σεζόν το 2007-2008 τότε που μάτωσε τα δίχτυα στην Premier League 24 φορές σε 36 εμφανίσεις.

Highlight της καριέρας του, αποτελεί σίγουρα ο επικός πανηγυρισμός του με αντίπαλο την Άρσεναλ, όταν φορώντας την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι το 2009, σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του και διέσχισε ολόκληρο το γήπεδο, για να πανηγυρίσει επιδεικτικά μπροστά στους οπαδούς της.

Μάλιστα κάποια χρόνια μετά είχε κληθεί να σχολιάσει τον συγκεκριμένο πανηγυρισμό.

Ο σπουδαίος Τογκολέζος επιθετικός, με την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του αγωνίστηκε σε 87 παιχνίδια (που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για τη χώρα) και σημείωσε 32 γκολ και ακόμη βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ.

Με το Τόγκο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2000 και ήταν μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει συμμετάσχει η χώρα το 2006. Το 2010 βρέθηκε στο λεωφορείο της ομάδας που δέχθηκε πυροβολισμούς και πήρε την απόφαση να σταματήσει από την Εθνική του ομάδα.

Το 2013 επέστρεψε για να συμμετάσχει στο Copa Africa το 2013, οπότε έφτασαν ως τους προημιτελικούς και αντίστοιχη πορεία επανέλαβαν το 2017.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ