Χάικο Φόγκελ: Η απίστευτη ιστορία του Ζοσέ Ανιγκό της Βασιλείας

Χάικο Φόγκελ: Η απίστευτη ιστορία του Ζοσέ Ανιγκό της Βασιλείας

Ο Χάικο Φόγκελ ετοιμάζεται να οδηγήσει τη Βασιλεία στον τελικό του Europa Conference League και να γράψει ιστορία, ωστόσο από το καλοκαίρι θα επιστρέψει στο πόστο του αθλητικού διευθυντή.

Χάρη στο γκολ του Αμντούνι στο 93ο λεπτό του αγώνα της Βασιλείας με τη Φιορεντίνα για τα ημιτελικά του Europa Conference League, οι Ελβετοί «άλωσαν» το «Αρτέμιο Φράνκι» και πήραν προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Αν καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο θα γράψουν ιστορία, καθώς η Βασιλεία θα γίνει η πρώτη ελβετική ομάδα που θα φτάσει τόσο μακριά σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα της χώρας από την άλλη τα πράγματα τη φετινή σεζόν δεν εξελίχθηκαν ιδανικά, καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας – ενώ και στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Γιουνγκ Μπόις.

Διαβάστε επίσης: Η Τούμπα και το… μήνυμα από Κανός και Πασχαλάκη

Τον Φεβρουάριο η διοίκηση της ομάδας απομάκρυνε τον Αλεξάντερ Φρέι και οι τύχες του συλλόγου έπεσαν στα χέρια του Χάικο Φόγκελ, ο οποίος είχε προσληφθεί τον Νοέμβριο του 2022 ως… αθλητικός διευθυντής. Ωστόσο με την εμπειρία του ως προπονητής ξανά στη Βασιλεία το 2012 και σε άλλες ομάδες όπως τη Στουρμ Γκρατς, την Έρντινγκεν αποδείχθηκε ιδανικός για τη θέση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στο αρχικό του πόστο μετά το καλοκαίρι και ο σύλλογος ήδη έχει καταλήξει στον Τίμο Σουλτς για να τον διαδεχτεί. Μπορεί μέχρι τότε βέβαια η κούπα του Conference League να έχει ήδη καταλήξει σε ελβετικά χέρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ