Ποιος είναι ο Έλληνας που έχει «τρελάνει» Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν (vids)

Ποιος είναι ο Έλληνας που έχει «τρελάνει» Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν (vids)

Ο 15χρονος Κωνσταντίνος Καρέτσας είναι ένα από τα πιο «hot prospects» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και έχει κάνει τα μεγαθήρια της ηπείρου να «σφάζονται» για την απόκτησή του.

Το τελευταίο διάστημα ένα όνομα σχετικά άγνωστο (για τους περισσότερους) που έχει εμφανιστεί στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο και απασχολεί και την Ελλάδα, είναι ο Κωνσταντίνος Καρέτσας.

Ένα παιδί μόλις 15 χρονών, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ των επαγγελματικών κατηγοριών στο Βέλγιο, αγωνιζόμενος με την Β’ ομάδα της Γκενκ.

Διαβάστε επίσης: Ζοάο Νέβες: Το νέο «wonderkid» της Μπενφίκα (pic, vid)

Από το ονοματεπώνυμό του, όπως είναι λογικό, προκύπτει πως έχει σχέση με τη χώρα μας, καθώς οι γονείς του είναι Βορειοελλαδίτες, που εγκαταστάθηκαν στο Βέλγιο για ένα καλύτερο μέλλον και εκεί ήρθε στη ζωή ο «Kos», όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του.

Δεν έπιασε αρχικά στη Γκενκ, πήγε στην ακαδημία της Άντερλεχτ, όμως οι άνθρωποι της ομάδας που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι στα προκριματικά του Europa League, κατάλαβαν το λάθος τους, τον έφεραν πίσω και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Καρέτσας είναι ένα σύγχρονο «δεκάρι», με εκπληκτικό αριστερό πόδι και τεχνική κατάρτηση και έχει κάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη…να παραμιλά.

Η Σίτι προσπάθησε να τον εντάξει στην ακαδημία της χωρίς να το καταφέρνει τελικά, όμως το ενδιαφέρον των «Πολιτών» παραμένει.

Βρίσκεται βέβαια στο στόχαστρο και της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν Μονάχου και του Άγιαξ, ομάδων δηλαδή που ειδικεύονται στο να παίρνουν σπουδαία ταλέντα και να τους μετατρέπουν από μικρή ηλικία σε world class ποδοσφαιριστές.

Το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε και τον έχει κάνει… viral:

Ινδάλματά του οι Μέσι και Ροναλντίνιο και το μόνο σίγουρο είναι πως αν ακολουθήσει τα βήματά τους, κάτι καλό θα πετύχει.

Η Εθνική Ελλάδος

Είναι ένα από τα πολλά παιδιά του εξωτερικού που έχουν ελληνική καταγωγή και η Ελληνική Ομοσπονδία κάνει ότι μπορεί για να τον έχει στα υπόψιν της για τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων.

Ο ίδιος βέβαια μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες του Βελγίου, ωστόσο όταν ενηλικιωθεί θα κληθεί να πάρει την απόφαση για το ποια από τις δύο χώρες θα επιλέξει, εφόσον έχει αυτή τη δυνατότητα.

Δείτε ένα μικρό μέρος όσων κάνει ο Κωνσταντίνος Καρέτσας με τη στρογγυλή «θεά»: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ