Πιο αυστηρές κυρώσεις στον Ρουμπιάλες εξέτασε η FIFA

Πιο αυστηρές κυρώσεις στον Ρουμπιάλες εξέτασε η FIFA

Την υπόθεση του Λουίς Ρουμπιάλες συνεχίζει να ερευνά η FIFA.

Η FIFA εξέτασε πιο αυστηρές κυρώσεις από την τριετή απαγόρευση που επέβαλε στον πρώην πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ο Ρουμπιάλες αποκλείστηκε για τρία χρόνια από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στις 30 Οκτωβρίου, αφού φίλησε την παίκτρια Τζένι Ερμόσο στα χείλη, μετά τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών και τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας τον Αύγουστο.

Ο Ρουμπιάλες εθεάθη επίσης να πιάνει τον καβάλο του στην περιοχή VIP μετά τον τελικό, δίπλα στη βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια και τη 16χρονη κόρη της.

«Η επιτροπή ήθελε να τονίσει ότι μπήκε στον πειρασμό να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις λόγω της σοβαρότητας των διακυβευόμενων περιστατικών καθώς και του βαθύτατου αρνητικού αντίκτυπου που είχαν οι ενέργειες του κατηγορούμενου στην εικόνα της FIFA, του γυναικείου ποδοσφαίρου και των γυναικών. Στον αθλητισμό γενικά», ανέφερε η FIFA.

Συνέχισε λέγοντας ότι με «έντονους δισταγμούς» η πειθαρχική επιτροπή σημείωσε ότι η τριετής απαγόρευση θα εξυπηρετούσε το απαραίτητο αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

Όταν η FIFA ανακοίνωσε την ποινή τον Οκτώβριο, ο Ρουμπιάλες είπε ότι θα ασκήσει έφεση και κατηγόρησε τη FIFA ότι δεν του έδωσε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του:
«Θα πάω στην έσχατη λύση για να δω ότι αποδίδεται δικαιοσύνη και ότι η αλήθεια θα λάμψει», είπε σε δήλωσή του μέσω των social media.

Η επιτροπή είπε ότι δεν μπορούσε να αγνοήσει τον αντίκτυπο των πράξεων του Ρουμπιάλες στην ψυχική υγεία και την καριέρα της Ερμόσο και δήλωσε επίσης ότι ο Ρουμπιάλες χρησιμοποίησε τη θέση του για να δημοσιεύσει δηλώσεις χρησιμοποιώντας εισαγωγικά που δεν είχαν γραφτεί ή εξουσιοδοτηθεί από την παίκτρια.

Η επιτροπή τόνισε ότι ήταν εντελώς απαράδεκτο ένα τέτοιο φιλί, από τον πρόεδρο μιας ομοσπονδίας προς παίκτη (αντίθετου φύλου) από τις εθνικές ομάδες υπό την ηγεσία και την ευθύνη του.

Όπως αναφέρεται σε αρκετές περιπτώσεις, ο Ρουμπιάλες παραβίασε τους βασικούς κανόνες αξιοπρεπούς συμπεριφοράς, χρησιμοποίησε προσβλητικές χειρονομίες ή συμπεριφέρθηκε με τρόπο που έφερε το ποδόσφαιρο σε ανυποληψία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ