Τσέλσι – Λέστερ 4-2: Ξύπνησαν στο φινάλε και έφυγαν για Γουέμπλεϊ οι Λονδρέζοι

Τσέλσι – Λέστερ 4-2: Ξύπνησαν στο φινάλε και έφυγαν για Γουέμπλεϊ οι Λονδρέζοι

Αν και είδε την Λέστερ να επιστρέφει από την... κόλαση του 2-0 τελικά η Τσέλσι διατήρησε την ψυχαραιμία της και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε με 4-2 και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Αν και λίγο έλειψε να μετατραπεί σε ιδανική αυτόχειρας τελικά η Τσέλσι με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ξεπέρασε το εμπόδιο της Λέστερ με 4-2 και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι μπλε του Λονδίνου ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη ουσιαστική απειλή τους προς την εστία των φιλοξενούμενων. Πιο συγκεκριμένα ο Τζάκσον έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξια και μοίρασε στον Κουκουρέγια το 1-0.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε οι στοιχηματικές για κατάκτηση του Conference League από Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ (pics)

Στη συνέχεια η Τσέλσι είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της ωστόσο ο Στέρλιγνκ ήταν άστοχος από τα 11 βήματα (26′). Ότι δεν κατάφερε ο Άγγλος άσος το έκανε ο Πάλμερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους δίνοντας έτσι ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω. Κόντρα στη ροή του αγώνα μείωσαν χάρη στο απίθανο αυτογκόλ του Ντισασί, με τον Μαβιντίντι στο 62′ να φέρνει το ματς στα ίσα.

Ωστόσο στο 73′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με την Λέστερ να μένει με παίκτη λιγότερο χάρη στην αποβολή του Ντόιλ. Κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι με τον Κάρνεϊ Τσουκουεμέκα να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή και να σκοράρει στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Λίγο αργότερα μια ακόμη αλλαγή του Ποκετίνο, ο Μαντουέκε διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Το πανόραμα των προημιτελικών

Γουλβς – Κόβεντρι 2-3 (83′ Αΐτ-Νουρί, 88′ Μπουένο / 53′ 90+7′ Σιμς, 90+10′ Ράιτ)

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0 (13′ Μπερνάρντο Σίλβα, 31′ αυτ. Μπότμαν)

Τσέλσι – Λέστερ 4-2 (13′ Κουκουρέγια, 45+1′ Πάλμερ, 90+2′ Τσουκουεμέκα, 90+8′ Μαντουέκε / 51′ αυτ. Ντισασί, 62′ Μαβιντίντι)

17/03 17:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ