Απίστευτο: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Απίστευτο: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η απίθανη κίνηση των παικτών της Φίτεσε για να σώσουν τον σύλλογο.

Η Φίτεσε βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής… απελπισίας και στράφηκε στο crowdfunding, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την άδεια του συλλόγου και να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της επόμενης σεζόν στην Ολλανδία. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, με τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου να μπαίνουν και αυτοί στο… παιχνίδι και να προσφέρουν τους μισθούς τους.

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, μετά από αφαίρεση 18 βαθμών που της επέβαλε η Ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για παραβιάσεις των όρων αδειοδότησης και παροχή εσφαλμένων πληροφοριών στις αρχές.

Διαβάστε επίσης: Η χειρονομία οπαδού της Φενέρ που έφερε… το χάος (vid)

Ο σύλλογος δεν άσκησε έφεση για την κύρωση, αλλά έχει αρχίσει έναν αγώνα με τον χρόνο για να διατηρήσει την άδειά της για να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο την επόμενη σεζόν.

Οι αναφορές στην Ολλανδία αναφέρουν ότι έχει περιθώριο μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αδειών στις 17 Μαΐου για να παρουσιάσει τα απαιτούμενα κριτήρια, έχοντας χρέη που φτάνουν τα 18,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σπουδαία κίνηση

Ο σύλλογος δεν χρειάζεται να συγκεντρώσει αυτό το ποσό, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι έχει ένα βιώσιμο σχέδιο για το μέλλον.

«Οι δωρεές έρχονται από κάθε γωνιά», είπε ο αρχηγός της Φίτεσε, Μάρκο φαν Χίνκελ, στην ιστοσελίδα του συλλόγου, προσθέτοντας: «Φυσικά και εμείς σαν ομάδα δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε όλοι να κάνουμε μια θυσία με τους μισθούς μας. Ελπίζουμε επίσης να κάνουμε μια ωραία συνεισφορά και να φτάσουμε τα δύο εκατομμύρια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ