Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (4-5 πεν.)

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (4-5 πεν.)

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τη Λίβερπουλ με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) στον τελικό του Community Shield και κατέκτησε την πρώτη κούπα στην Αγγλία.

Η πρώτη κούπα στην Αγγλία βάφτηκε «μπλε», καθώς η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε στον τελικό του Communtiy Shield της Λίβερπουλ με 5-4 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια του αγώνα 1-1). Η Σίτι ξεκίνησε την σεζόν όπως τελείωσε την περσινή, δηλαδή με κατάκτηση τίτλου καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε κάνει πέρυσι το τρεμπλ.

Οι πολίτες κατάφεραν να πάρουν το τρόπαιο επικρατώντας των κόκκινων στα πέναλτι, με τον γκολκίπερ της Σίτι, Κλαούντιο Μπράβο να αποκρούει το πέναλτι του Βαϊνάλντουμ. Αυτή η απόκρουση στάθηκε αρκετή για να χαρίσει το τρόπαιο στην Σίτι, καθώς οι μπλε ευστόχησαν και στα πέντε πέναλτι που εκτέλεσαν.

Οι «πολίτες» είχαν ιδανικό ξεκίνημα στο ματς καθώς προηγήθηκαν στο 12′ με πλασέ του Στέρλινγκ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ εναντίον της πρώην ομάδας του. Η Σίτι είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ να υποπίπτει σε αρκετά λάθη. Ο Ορίγκι δεν ήταν απειλητικός από τα άκρα και ο Σαλάχ σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούσε να δημιουργήσει μόνος του. Το πρώτο μέρος έληξε με τη Σίτι να προηγείται 1-0 και το αμυντικό πλάνο της Σίτι είχε αποδώσει σε μεγάλο βαθμό.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Στέρλινγκ να σημαδεύει το δοκάρι, αλλά δύο δοκάρια είχε στο ματς και η Λίβερπουλ και μάλιστα σε διάστημα δύο λεπτών.

Στο 57′ ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ήταν ο πρώτος που είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο σίδερο, ενώ στιγμές αργότερα ο Σαλάχ συνάντησε την ίδια μοίρα. Από την πλευρά της, η Σίτι θα μπορούσε να είχε τιμωρήσει τους «κόκκινους», όμως στο 61′ ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του από πλεονεκτική θέση.

Τελικά, αφού δεν έγινε το 2-0, η Λίβερπουλ κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 78′ ο Μάτιπ που είχε περάσει αλλαγή εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του προωθημένου Φαν Ντάικ και με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Μπράβο για να φέρει το ματς σε απόλυτη ισορροπία.

Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με το παιχνίδι να οδεύει προς τη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, όπου οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν το απόλυτο σε πέντε εκτελέσεις, σε αντίθεση με τους παίκτες της Λίβερπουλ, οι οποίοι είδαν τον Κλαούντιο Μπράβο να σταματά το πέναλτι του Βαϊνάλντουμ.

Κάπως έτσι η βραδιά βάφτηκε «μπλε», με τους «πολίτες» να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση της πρώτης κούπας της σεζόν.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Σακίρι: 1-0
Γκουντογκάν: 1-1
Βαϊνάλντουμ: Απέκρουσε ο Μπράβο
Μπερνάρντο: 1-2
Λαλάνα: 2-2
Φοντέν: 2-3
Τσάμπερλεν: 3-3
Ζιντσένκο: 3-4
Σαλάχ: 4-4
Γκαμπριέλ Ζεσούς: 4-5

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ (67′ Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (67′ Κεϊτά), Χέντερσον (79′ Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ, Οριγκί (79′ Τσάμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (79′ Σακίρι).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Σίλβα (61′ Γκουντογκάν), Ντε Μπρόινε (89′ Φοντέν), Σανέ (13′ Γκαμπριέλ Ζεσούς), Μπερνάρντο, Στέρλινγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ