Η Ζανκτ Πάουλι έδιωξε τον Σαχίν που τάχθηκε υπέρ του πολέμου στη Συρία (pic)

Η Ζανκτ Πάουλι έδιωξε τον Σαχίν που τάχθηκε υπέρ του πολέμου στη Συρία (pic)

Έπειτα από απαίτηση των οπαδών της Ζανκτ Πάουλι ο ποδοσφαιριστής που στήριξε με ανάρτησή του τον πόλεμο στη Συρία, ο Τούρκος Τσενκ Σαχίν, αποτελεί παρελθόν από την γερμανική ομάδα.

Στις τάξεις της Ζανκτ Πάουλι δεν χωρούν ποδοσφαιριστές και γενικότερα άνθρωποι που τάσσονται υπέρ των επεκτατικών πολέμων.

Η πρόσφατη ανάρτηση του Τούρκου ποδοσφαιριστή στα Social Media Τσενκ Σαχίν, ο οποίος προσευχήθηκε για την πολεμική αποστολή των συμπατριωτών του στη Βόρεια Συρία, έφερε τεράστια αντίδραση από το γερμανικό σύλλογο.

Οι οπαδοί απαίτησαν από τη διοίκηση  την απομάκρυνση του στο φιλικό με τη Βέρντερ , φωνάζοντας συνθήματα κατά της πρωτοβουλίας των Τούρκων.

Αυτό έγινε πράξη την Δευτέρα (14/10), όπου με ανακοίνωσή της η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας αποδέσμευσε τον 25χρονο εξτρέμ, καθώς επέδειξε ασέβεια ως προς τις αξίες του κλαμπ, προσθέτοντας  πως με την αποπομπή του προστατεύει και τον ίδιο τον παίκτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η  Ζάνκτ Πάουλι, είναι η πρώτη ομάδα που απαγόρευσε εθνικιστικά και φασιστικά λάβαρα στο γήπεδό της, είναι από τους λίγους συλλόγους που συνδέει άρρηκτα το ποδόσφαιρο με την κοινωνία αλλά και τα κινήματα, μέσα από τα οποία εκφράζεται.

Στο καταστατικό του συλλόγου μάλιστα αναγράφεται πως στο γήπεδο απαγορεύεται κάθε μορφή εκδήλωσης εναντίον ανθρώπων διαφορετικού χρώματος, εναλλακτικών πεποιθήσεων και ποικίλων σεξουαλικών προτιμήσεων.
Δείτε την ανάρτηση της Ζανκτ Πάουλι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ