Μυθικό κορεό – αντίο στον Ρόσενμπεργκ από τους οπαδούς της Μάλμε (vids, pics)

Μυθικό κορεό – αντίο στον Ρόσενμπεργκ από τους οπαδούς της Μάλμε (vids, pics)

Η τελευταία «παράσταση» του Μάρκους Ρόζενμπεργκ μπροστά στο κοινό της αγαπημένης του Μάλμε, είναι ο λόγος που θα σε κάνει να λατρέψεις το ποδόσφαιρο. Φαντασμαγορικά κορεό, δύο γκολ και το πιο ένδοξο φινάλε που μπορείς να φανταστείς συνθέτουν μια πανέμορφη ιστορία.

Ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ έγραψε τους «τίτλους τέλους» με την Μάλμε χτες το βράδυ, σε μια νύχτα που θα την θυμάται για πάντα. Σε ένα βράδυ που θα μείνει ανεξίτηλο στον ίδιο, στους οπαδούς της σουηδικής ομάδας, αλλά και σε όσους αγαπούν το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο.

Και να φανταστεί κανείς ότι η χτεσινή μέρα στην πόλη των 300.000 κατοίκων, δεν ήταν και από τις καλύτερες που έχουν ζήσει. Με τα νέα ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αγόρασε το 25 % των μετοχών της Χάμαρμπι, της μεγάλης αντιπάλου της Μάλμε, να «φουσκώνουν» με οργή τους φιλάθλους της σουηδικής ομάδας και να προκαλούν τεταμένο κλίμα.

Κάποιοι μάλιστα προχώρησαν και σε ακραίες αντιδράσεις, «βανδαλίζοντας» το άγαλμα του πρώην παίκτη τους, που βρίσκεται έξω από το στάδιο της ομάδας, αλλά και γράφοντας«Ιούδας» έξω από το σπίτι του Σουηδού επιθετικού. Το λες και «αποκαθήλωση».

Παρόλα αυτά το ματς της Πέμπτης εναντίον της Ντιναμό Κιέβου, θα είχε εορταστικό χαρακτήρα, όχι μόνο γιατί σε περίπτωση νίκης η Μάλμε θα βρισκόταν κοντά στην πρόκριση στους «32» του θσμού, αλλά επειδή, θα ήταν η τελευταία παράσταση του Μάρκους Ρόζενμπεργκ. Του ποδοσφαιριστή που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ομάδας το 1987, σε ηλικία 5 ετών, μένοντας εκεί μέχρι το 2005, ξαναγυρνώντας στο σύλλογο της καρδιάς του από το 2014, μέχρι και…χτες.

https://twitter.com/AlexandraJonson/status/1199995484099809280

Ο Σουηδός φορ υπηρέτησε για 23 χρόνια τη Μάλμε (1987-2005, 2014-2019) και μετά από ένα διάλειμμα ως παίκτης του Άγιαξ, της Βέρντερ Βρέμης και της Γουέστ Μπρομ, χτες θα αγωνιζόταν για τελευταία φορά απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου μπροστά στο κοινό που δοξάστηκε (τελευταίο ματς με την Κοπεγχάγη την τελευταία αγωνιστική).

Το κορεό που στήθηκε για τον 37χρονο απλά μαγευτικό. Αυτό που ονειρεύεται οποιοσδήποτε παίκτης. Αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν ακόμα καλύτερο. Και να φανταστεί κανείς ότι το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Μάλμε πίσω στο σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 1-2, το οποίο θα σήμαινε τον αποκλεισμό.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/1200421846321188864

Στο δεύτερο ημίχρονο, λοιπόν, ανέλαβε δράση ο Σουηδός «killer», εκείνος που δεν φοβήθηκε ποτέ να πάρει ευθύνες και να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του. Ο Σουηδός ισοφάρισε σε 2-2 στο 48ο λεπτό, ο Ρακίπ έκανε το 3-2 στο 57′, αλλά η εκ νέου ισοφάριση από τον Βέρμπιτς για το 3-3, έδειχνε να οδηγεί σε μια «άγευστη» ισοπαλία.

Μέχρι το 96′. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρόζενμπεργκ βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ντιναμό Κιέβου, για να ακολουθήσει «ντελίριο» ενθουσιασμού.

https://twitter.com/btsportfootball/status/1200181835885617154

Ο Σουηδός έτρεξε προς την κερκίδα, για να γίνουν όλοι μια αγκαλιά. Το ιδανικό φινάλε. Σε ηλικία 37 ετών και 2 μηνών, ο Ρόζενμπεργκ θα αποσυρθεί γνωρίζοντας ότι έχει μπει μια για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας. Όχι μόνο για τα δύο γκολ απέναντι στους Ουκρανούς, αλλά για την αφοσίωση, για το «σήμα».

Είναι σίγουρο ότι ο Ζλάταν Ιμπαΐμοβιτς θα είναι ο μεγαλύτερος σταρ που έχει περάσει από την ομάδα της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας, αλλά ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ είναι εκείνος που «φώλιασε» μια για πάντα στις καρδιές των φιλάθλων της Μάλμε.

https://twitter.com/MFFTifosi96/status/1200307052670865409

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ