Το Netflix ξαναγυρίζει το ποδόσφαιρο στις ρίζες του! (pics)

Το Netflix ξαναγυρίζει το ποδόσφαιρο στις ρίζες του! (pics)

Η αμερικάνικη πλατφόρμα θα μεταφέρει σε σειρά τη διαδρομή της πρώτης ομάδας της αγγλικής εργατικής τάξης προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας!

Fact νούμερο 1 για το Κύπελλο Αγγλίας: είναι η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο. Όλοι το ξέρουν αυτό. Με έτος ίδρυσης το 1871, το FA Cup μετράει 149 χρόνια ζωής και θεωρείται ο θεσμός των εκπλήξεων. Η διοργάνωση με το τωρινό ύφος της είναι γνωστή σε όλους, όμως οι περισσότεροι αγνοούν το ιστορικό υπόβαθρο της.

Πως ήταν λοιπόν κάποτε το Κύπελλο Αγγλίας; Το Netflix έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα, μεταφέροντας στις οθόνες μας υπό τη μορφή σειρά της μία από τις πρώτης φάσεις του FA Cup. Η τηλεοπτική παραγωγή θα ασχοληθεί με τη διοργάνωση του 1882-1883 και θα κορυφωθεί με τον τελικό ανάμεσα στη Blackburn Olympic και την Old Etonians.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το παιχνίδι και τράβηξε την προσοχή του Netflix; Για παράδειγμα, γιατί δεν προτίμησε τον πρώτο τελικό του 1871; Επειδή η νικήτρια ήταν η πρώτη ομάδα που προήρθε από την εργατική τάξη του Βορρά και όχι από το πλούσιο Λονδίνο ή τα εφτά μεγάλα ιδιωτικά κολέγια, όπως είχε συμβεί στους προηγούμενους κατόχους…

Στις 31 Μαρτίου του 1883, στο στάδιο Kennington Oval του Λονδίνου, παρουσία 8.000 θεατών, η Olympic από την εργατούπολη του Μπλάκμπερν της Βόρειας Αγγλίας αντιμετώπισε την Old Etonians, που την απάρτιζαν παίκτες από φημισμένο αγγλικό σχολείο του Ίτον.

Η Olympic ήταν από τις πρώτες ομάδες που εισήγαγαν το passing game στο ποδόσφαιρο και κατάφερε να ξεπεράσει την πιο γυμνασμένη αντίπαλο της. Με γκολ των Μάθιους και Κόστλεϊ επικράτησε 2-1, ενώ είχε μειώσει το σκορ ο Γκούντχαρτ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους νικητές να πανηγυρίζουν έξαλλα, αφού ο τίτλος σήμαινε για αυτούς πολλά περισσότερα από ένα απλό τρόπαιο… Ήταν μία άτυπη κοινωνική επικράτηση, που δεν θα μπορούσαν να την έχουν σε κανένα άλλο πεδίο…

Τότε, το ποδόσφαιρο αποτελούσε προνόμιο των πλούσιων και των εύπορων και δεν είχε αποκτήσει ακόμα την απήχηση στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η νίκη της Olympic Blackburn ήταν μία από τις αιτίες που το άθλημα ανοίχτηκε σε κομμάτια της κοινωνίας που το αγνοούσαν παντελώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ