Υπονοούμενα Λούπου για Βαρδινογιάννη…

Υπονοούμενα Λούπου για Βαρδινογιάννη…

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ντάνουτ Λούπου, υποστήριξε ότι το δικτατορικό καθεστώς Τσαουσέσκου βοήθησε τη Στεάουα να κατακτήσει το Πρωταθλητριών το 86' με αθέμιτα μέσα και άφησε υπονοούμενα για τον Γιώργο Βαρδινογιάννη...

Ο Ντάνουτ Λούπου ήταν Ρουμάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε στη θέση του κεντρικού μέσου, ενώ τη σεζόν 1990-91 πέρασε και από τον Παναθηναϊκό. Μόλις 10 συμμετοχές και 1 γκολ ήταν ο απολογισμός του Λούπου στους «πράσινους», ένας παίκτης ο οποίος την προηγούμενη τριετία έκανε θραύση με τη φανέλα της Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ο Λούπου έβγαζε το ψωμί του στην Ελλάδα, αλλά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μιλάει ακόμα για τότε. Και η αλήθεια είναι πως με τις δηλώσεις του βάζει… φωτιά, μιλώντας για τη Στεάουα Βουκουρεστίου, την αθέμιτη βοήθεια που είχε από το δικτατορικό καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου και την εμπλοκή του Γιώργου Βαρδινογιάννη!

Αρχικά, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου (παίκτης και προπονητής της Ντιναμό Β. για περίπου 20 χρόνια) κατηγόρησε τη Στεάουα ότι… σπρώχθηκε αρκετά από τον δικτάτορα κομμουνιστή Τσαουσέσκου για να κατακτήσει το κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1985-1986, ενώ το ίδιο υποστηρίζει και ο άνθρωπος τον οποίο αναβάθμισε και πήρε στη Ντιναμό, Ντάνουτ Λούπου.

Ο Λούπου λοιπόν, αφήνει υπονοούμενα ότι ο γιος του Νικολάε Τσαουσέσκου, Βαλεντίν και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, είχαν καλές σχέσεις και αυτό συνετέλεσε στο να έχει η Στεάουα ευνοϊκή μεταχείριση από το καθεστώς.

Όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, αφού η Στεάουα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1986, με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να συμμετέχει στους πανηγυρισμούς…

«Νοιάζομαι για την οικογένειά μου. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε έπαιξα στον Παναθηναϊκό και ξέρω πολλά περισσότερα. Ο Βαλεντίν Τσαουσέσκου και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν πολύ σημαντικοί άνθρωποι εκείνη την εποχή. Και είχαν πολλά να πουν μεταξύ τους…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λούπου.

Επίσης, ο Λούπου υποστήριξε πως εξαιτίας της μεγάλης κόντρας της Στεάουα με τη Ντιναμό στο πρωτάθλημα και της… αγάπης του καθεστώτος προς την πρώτη, δεν κατάφερε να βρει τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε στην Εθνική Ρουμανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ