Η νύχτα που συγκλονίζει το ποδόσφαιρο

Η νύχτα που συγκλονίζει το ποδόσφαιρο

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από τη European Super League, με όλα να είναι ανοιχτά όσον αφορά το μέλλον της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Ήταν ξημερώματα Κυριακή προς Δευτέρα (19/4) όταν έσκασε η «βόμβα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δώδεκα μεγάλοι σύλλογοι αποφάσισαν να αποσχιστούν από τη UEFA και το Champions League, ιδρύοντας τη δική τους κλειστή διοργάνωση με σκοπό να κερδίσουν περισσότερα και να γεμίσουν τα ταμεία τους με χρήματα.

Από την πρώτη στιγμή παίκτες, προπονητές, ομάδες, και φυσικά οι οπαδοί, εξέφρασαν την απέχθεια τους σε αυτό που θέλησαν να δημιουργήσουν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλπ. Ή αλλιώς ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο Αντρέα Ανιέλι, ο Εντ Γούντγουορντ.

Οι εξελίξεις όσο περνούσαν οι ώρες γίνονταν όλο και ηχηρότερες. Παίρνοντας τη μορφή χιονοστιβάδας. Ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν να λένε «όχι» ή σαν τη Μπάγερν που δεν είχε αποφασίσει και τελικά την απέρριψε και εκείνη.

Οι πιέσεις ήταν από παντού ώστε να αποφευχθεί το συγκεκριμένη εγχείρημα. Οι οπαδοί πήγαν στα γήπεδα των ομάδων τους και εξέφρασαν με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκεια τους. Τα social media ξεχείλιζαν από οργή για όσα συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο.

Και φτάνουμε στη σημερινή μέρα. Οι αντιδράσεις φούντωναν. Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε σε δηλώσεις του πως οι δώδεκα  ομάδες μπορούν ακόμα αλλάξουν γνώμη. Το ίδιο έκανε και η Premier League που κάλεσε τις έξι αγγλικές ομάδες που είχαν αποστατήσει να αποσυρθούν. Ακόμη και οι 55 ομοσπονδίες-μέλη τάχθηκαν κατά της European Super League με επίσημη δήλωσή τους.

Λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε ένα απίστευτο ντόμινο εξελίξεων, με όλους του φίλους του ποδοσφαίρου να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα όλα όσα συνέβαιναν. Τότε ήταν που έσκασε η πρώτη «βόμβα». «Η Τσέλσι αποχωρεί από την ESL». Αμέσως μετά ακολούθησε η Μάντσεστερ Σίτι και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Και δεν σταματήσαμε εκεί. Όσο περνούσε η ώρα και οι έξι αγγλικοί σύλλογοι φαίνεται πως γύρισαν την πλάτη τους. Ακολούθησαν κι άλλες όπως η Μπαρτσελόνα.

Φυσικά, όμως και τα πράγματα δεν τελείωσαν. Έπειτα από λίγο έγινε γνωστό πως ο CEO της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, υπέβαλε την παραίτηση του μην αντέχοντας όλο αυτό ντόμινο που λάμβανε χώρα και διέλυε ολόκληρο το οικοδόμημα. Ύστερα κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν τον Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους να έχει παραιτηθεί, με τους Ιταλούς δημοσιογράφους όμως να επισημαίνουν πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Οι φήμες πάντως οργιάζουν πως και ο Φλορεντίνο Πέρεθ βρίσκεται κοντά στην παραίτηση καθώς δέχεται πολλές πιέσεις.

Το εγχείρημα των 12 μεγάλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φαίνεται να καταρρέει και μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη Μεγάλη Βρετανία, τις επόμενες ώρες (ίσως και στις 00:30 ώρα Ελλάδος) είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της διοργάνωσης, προκειμένου να αποφασιστεί και να ανακοινωθεί και επίσημα η διάλυση της European Super League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ