Οι πιθανότητες ανά ομάδα για την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα – Τι δείχνει το supercomputer (pic)

Οι πιθανότητες ανά ομάδα για την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα – Τι δείχνει το supercomputer (pic)

Το φαβορί για τον τίτλο και οι ομάδες που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα – Η πρόκληση για την Ακτή Ελεφαντοστού, που διοργανώνει το Κόπα Αφρικα.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι προετοιμασίες των 24 ομάδων που θα συμμετέχουν στο φετινό Κόπα Άφρικα, το οποίο ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο (13/1) με την αναμέτρηση Ακτή Ελεφαντοστού – Γουινέα Μπισσάου (22:00 ώρα Ελλάδας) για τον πρώτο όμιλο.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της γιορτής του αφρικάνικου ποδοσφαίρου, το super computer έχοντας στη διάθεσή του όλα τα δεδομένα που χρειάζεται για τις 24 ομάδες, έβγαλε τις πιθανότητες που έχει κάθε μια για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Διαβάστε επίσης: Όρθιος στην «Αγιά Σοφιά» και με εμφάνιση που του δίνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης ο Άρης

Σύμφωνα με το super computer, πρώτο φαβορί για τον τίτλο με 12.8% είναι η Σενεγάλη, η οποία είχε κατακτήσει και τη διοργάνωση του 2021.

Στη δεύτερη θέση, με μικρή διαφορά (12.1%), είναι η Ακτή Ελεφαντοστού, που θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη διοργανώτρια που κατακτά τον τίτλο μετά το 2006 και την Αίγυπτο. Στην τρίτη θέση το Μαρόκο με 11.1%. Μια δυνατή ομάδα, η οποία στο Μουντιάλ του 2022 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Από εκεί και πέρα, στην τέταρτη θέση είναι η Αλγερία με 9.7%, στην πέμπτη η Αίγυπτος με 8.5%, στην 6η η Νιγηρία με 8.1%, στην έβδομη το Καμερούν με 7.4% και στην όγδοη η Γκάνα με 5.3%. Ολες οι άλλες ομάδες έχουν κάτω από 5%. Τις λιγότερες πιθανότητες (0.5%) έχουν οι Ναμίμπια και Ανγκόλα.

*Η διοργάνωση ονομάζεται «Κόπα Αφρικα 2023», γιατί κανονικά ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί το περασμένο καλοκαίρι, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην Ακτή Ελεφαντοστού μεταφέρθηκε για τον Ιανουάριο του 2024.

Οι πιθανότητες ανά ομάδα

Υπενθυμίζουμε ότι στον τελικό του 2021, η Σενεγάλη επικράτησε της Αιγύπτου με 4-2 στα πέναλτι (0-0 κ.δ). Μοιραίος παίκτης για την Αίγυπτο ήταν ο Λασίν, που δεν κατάφερε να σκοράρει στο τέταρτο πέναλτι, ενώ ο Μανέ πέτυχε το νικητήριο για τη Σενεγάλη. Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο που κατακτά η Σενεγάλη. Πολυνίκης του θεσμού είναι η Αίγυπτος (7), ενώ 5 έχει το Καμερόν, 4 η Γκάνα και 3 Νιγηρία.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α όμιλος: Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία, Ισημερινή Γουινέα, Γουινέα- Μπισαου

Β όμιλος: Αίγυπτος, Γκάνα, Πράσινο Ακρωτήριο, Μοζαμβίκη

Γ όμιλος: Σενεγάλη, Καμερούν, Γουινέα, Γκάμπια

Δ όμιλος: Αλγερία, Μπουρκίνα Φάσο, Μαυριτανία, Ανγκόλα

Ε όμιλος: Τυνησία, Μάλι, Νότιος Αφρική, Ναμίμπια

ΣΤ όμιλος: Μαρόκο, Κονγκο, Ζάμπια, Τανζανία

Πηγή: in.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ