Οι αριθμοί στην ιστορία των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων

Οι αριθμοί στην ιστορία των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων

Η Τσέλσι θα «κονταροχτυπηθεί» με την Παλμέιρας σήμερα (12/2, 18:30) για τον 18ο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων της FIFA και η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το ματς στην επίσημη ιστοσελίδα της

Τσέλσι και Παλμέιρας θα αναμετρηθούν σήμερα (12/2, 18:30) στον 18ο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων της FIFA.

Και αυτοί είναι οι αριθμοί που χαρακτηρίζουν το κορυφαίο παιχνίδι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου:

251- Η Λίβερπουλ (127) και η Φλαμένγκο (124) είχαν συνδυασμένη ηλικία 251 ετών όταν αναμετρήθηκαν το 2019, που είναι η μεγαλύτερη αθροιστικά ηλικία δύο φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων της FIFA. Ακολουθούν Μπαρτσελόνα και Ρίβερ Πλέιτ (230 το 2015), Ρεάλ Μαδρίτης και Γκρέμιο (229 το 2017) και Τσέλσι και Παλμέιρας (223 φέτος).

110- Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε το πιο αργό χρονικά γκολ σε έναν τελικό, μετά από 110 λεπτά κόντρα στην Εστουδιάντες το 2009. Η Εστουδιάντες παραμένει η μόνη ομάδα που σκόραρε πρώτη σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, αλλά ηττήθηκε.

104- Ο Τιάγκο Σίλβα έχει περισσότερες διεθνείς συμμετοχές (104) απ’ όσες έχουν μαζί οι 16 παίκτες που έπαιξαν για την Παλμέιρας στον ημιτελικό (82). Επιπλέον, ο Παραγουανός αρχηγός της Παλμέιρας, Γκουστάβο Γκόμες, έχει 58 από αυτές. Οι 14 παίκτες που αγωνίστηκαν για την Τσέλσι κόντρα στην Αλ Χιλάλ έχουν 613 διεθνείς συμμετοχές αθροιστικά.

10- Η Παλμέιρας έχει κατακτήσει δέκα φορές το πρωτάθλημα Βραζιλίας και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Η Τσέλσι έχει πανηγυρίσει έξι τίτλους στην Αγγλία, το έκτο καλύτερο ρεκόρ πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20), τη Λίβερπουλ (19), την Άρσεναλ (13), την Έβερτον (9), την Άστον Βίλα και τη Μάντσεστερ Σίτι (αμφότερες από επτά).

9- Αν ο Θέσαρ Αζπιλικουέτα, ο οποίος έπαιξε με την Τσέλσι κόντρα στην Κορίνθιανς το 2012, αγωνιστεί αύριο, θα ισοφαρίσει ένα ρεκόρ εμφάνισης σε τελικούς με διαφορά εννέα ετών. Ο Αντρές Ινιέστα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο το μοιράζονται αυτή τη στιγμή.

9- Εννέα συμμετοχές στον τελικό είναι το ρεκόρ που θα «γράψει» αύριο η Παλμέιρας για τη Βραζιλία. Ισπανικοί σύλλογοι έχουν συμμετάσχει στον τελικό οκτώ φορές.

9- Έχουν περάσει εννέα χρόνια από τότε που μια μη ευρωπαϊκή ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο. Η Κορίνθιανς ήταν η τελευταία, χάρη στη νίκη της με 1-0 επί της Τσέλσι στην Ιαπωνία το 2012.

7- Ο κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Ντάντε, σημείωσε το γρηγορότερο γκολ σε τελικό, μετά από επτά λεπτά το 2013.

6- Μίλαν-Μπόκα Τζούνιορς 4-2 και Ρεάλ Μαδρίτης-Κασίμα Άντλερς 4-2 είναι οι τελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων με το μεγαλύτερο αριθμό γκολ.

6- Έξι παίκτες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο με διαφορετικούς συλλόγους: Ντίντα (Κορίνθιανς και Μίλαν), Ντανίλο (Σάο Πάουλο και Κορίνθιανς), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου), Τόνι Κρόος (Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης), Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης), Τζερντάν Σακίρι (Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ).

6- Στους πρώτους έξι τελικούς συμμετείχαν μόνο σύλλογοι από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Στη συνέχεια, ωστόσο, πέντε από τους τελευταίους 11 περιελάμβαναν μια ομάδα εκτός αυτών των ηπείρων, με τις Μαζέμπε, Ράτζα Καζαμπλάνκα, Κασίμα Άντλερς, Αλ Αΐν και Τίγκρες.

5- Ένας παίκτης, ο Τόνι Κρόος, έχει παίξει σε πέντε τελικούς (αριθμός ρεκόρ) και πανηγύρισε τη νίκη σε όλους. Ο Γερμανός μέσος βοήθησε την Μπάγερν Μονάχου να θριαμβεύσει το 2013, ενώ στη συνέχεια συνέβαλε στο να κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης τέσσερις τίτλους μεταξύ 2014 και 2018.

4- Η μεγαλύτερη νίκη σε τελικό σημειώθηκε από την Μπαρτσελόνα, με τους Τσάβι και Λιονέλ Μέσι να πρωταγωνιστούν στο θρίαμβο με 4-0 επί της Σάντος και του Νεϊμάρ το 2011. Ήταν στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη νίκη σε οποιοδήποτε παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων της FIFA, έως ότου η Αλ Χιλάλ συνέτριψε 6-1 την Αλ Τζαζίρα στην τρέχουσα διοργάνωση.

3- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μόνος παίκτης που σημείωσε τρία γκολ σε έναν τελικό. Ο Πορτογάλος το έκανε οδηγώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης σε νίκη (4-2) επί της Κασίμα Άντλερς το 2016.

3- Σε τρεις τελικούς στο παρελθόν αναμετρήθηκαν ομάδες από τη Βραζιλία με συλλόγους από την Αγγλία και η πρώτη προηγείται 2-1. Και οι τρεις έληξαν με το ίδιο σκορ: Σάο Πάουλο-Λίβερπουλ 1-0 το 2005, Κορίνθιανς-Τσέλσι 1-0 το 2012 και Λίβερπουλ-Φλαμένγκο 1-0 το 2019.

0- Δεν έχει παιχτεί ούτε ένας τελικός χωρίς να αγωνιστεί σε αυτόν Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Η τελευταία ομάδα που δεν είχε παίκτη από τη Βραζιλία στο παιχνίδι ήταν η Ρίβερ Πλέιτ το 2015.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ