Σάρτζα: Ποια είναι η ομάδα που πήρε Μανωλά, Πιάνιτς, Αλκάθερ και έστειλε τον Μπερνάρντ στην Ελλάδα (pics)

Σάρτζα: Ποια είναι η ομάδα που πήρε Μανωλά, Πιάνιτς, Αλκάθερ και έστειλε τον Μπερνάρντ στην Ελλάδα (pics)

«Πυροδότησε» δύο μεταγραφικές βόμβες, μας έστειλε τον Μπερνάρντ και μας πήρε τον Μανωλά και διοικείται από τον μακροβιότερο Άραβα ηγεμόνα. Τι εστί Αλ Σάρτζα...

Ένα από τα παράδοξα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου είναι το γεγονός πως μια ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «έπαιξε» αρκετά στα ελληνικά ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες.

Ο λόγος για την Αλ Σάρτζα, που όπως έγινε γνωστό χθες (22/9) έκανε δικό της τον Κώστα Μανωλά. Ο Έλληνας αμυντικός αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, καθώς αποφάσισε να φορέσει τη φανέλα της ομάδας που αγωνίζεται στο Ντουμπάι.

Διαβάστε επίσης: Έψαξε το «μπαμ» της τελευταίας στιγμής με Νιγηριανό διεθνή ο Παναθηναϊκός

Η αραβική ομάδα του προσέφερε ένα «χρυσό» συμβόλαιο, που θα του αποφέρει συνολικά 5.000.000 ευρώ για δυο χρόνια και εκείνος πήρε την απόφαση να πει «αντίο» στο λιμάνι και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Ωστόσο, η «αρπαγή» του Μανωλά δεν ήταν ο μόνος λόγος που η Αλ Σάρτζα «έπαιξε» στα ελληνικά ΜΜΕ. Η μεταγραφική «βόμβα» του Παναθηναϊκού με τον Μπερνάρντ ήταν ακόμη μια αιτία για να ασχοληθούν τα Μέσα της χώρας μας με την αραβική ομάδα, αφού το τριφύλλι» από εκεί πήρε τον Βραζιλιάνο άσο.

Ποιά είναι όμως η ομάδα που μας έστειλε τον Μπερνάρντ και μας πήρε τον Μανωλά; Ας ρίξουμε μια ματιά…

Η ιδιαίτερη πόλη με τους αυστηρούς νόμους

Αρχικά, ας δούμε που εδρεύει η νυν -πλέον- ομάδα του Κώστα Μανωλά. Η Σάρτζα είναι η τρίτη σε έκταση και η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που αποτελεί μέρος της μητροπολιτικής περιοχής Ντουμπάι-Σάρζα-Αϊμάν.

Πρόκειται για την πρωτεύουσα του ομώνυμου εμιράτου και μοιράζεται νομικές, πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές λειτουργίες με τα άλλα εμιράτα μέσα σε ένα ομοσπονδιακό πλαίσιο, όμως κάθε εμιράτο έχει δικαιοδοσία πάνω σε ορισμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η πολιτική της επιβολής του νόμου.

Όσον αφορά τη διασκέδαση, οι συνθήκες δεν θυμίζουν καθόλου Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, το γεγονός ότι η πώληση ή η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών χωρίς τη κατοχή άδειας αλκοόλ απαγορεύεται, ενώ δεν σερβίρεται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα καταστήματα.

Ιδιοκτήτης ο μακροβιότερος Άραβας ηγεμόνας

Διοικητικός ηγέτης του συλλόγου είναι ο Σουλτάν μπιν Μοχάμεντ Αλ-Κασίμι, ο οποίος εκτός από πρόεδρος της ομάδας είναι πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα της Σάρτζα, αλλά και πολλά άλλα.

Διαδέχθηκε τον αδελφό του, Καλίντ μπιν Μοχάμεντ Αλ-Κασίμι, ως εμίρης μετά τη δολοφονία του στις 25 Ιανουαρίου 1972 και κυβέρνησε τη Σάρτζα ανελλιπώς από τον Ιανουάριο του 1972, κάτι το οποίο τον καθιστά τον μακροβιότερο Άραβα ηγεμόνα.

Οι δύο σταρ, ο Ρουμάνος κόουτς και ο Έλληνας τεχνικός διευθυντής

Προπονητής της ομάδας είναι ο Κοσμίν Ολαρόγιου, ο οποίος βρέθηκε ως προπονητής στη Σαουδική Αραβία το 2007, ενώ υπήρξε και Ομοσπονδιακός της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για έναν Ρουμάνο, που εδώ και 15 χρόνια δεν έχει φύγει ποτέ από αυτές τις χώρες.

Πέρα από τον Ολαρόγιου, ο Μανωλάς θα βρει στη νέα ομάδα του έναν πρώην της Μπαρτσελόνα, αλλά και πρώην συμπαίκτη του στη Ρόμα. Ο λόγος για τον Μίραλεμ Πιάνιτς, ο οποίος ανακοινώθηκε μόλις στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αυτός δεν είναι ο μοναδικός σταρ που απέκτησε η αραβική ομάδα όμως, αφού τον περασμένο Αύγουστο έκανε δικό της τον Αλκάθερ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τις φανέλες των Βιγιαρεάλ, Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα και Βαλένθια.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην, πλέον, αμυντικός του Ολυμπιακού δεν θα είναι ο μόνος Έλληνας της Αλ Σάρτζα, αφού από το 2021 εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, ο Μπάμπης Ζελενίτσας, που υπήρξε υπεύθυνος των ακαδημιών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Οι κούπες και το γήπεδο

Η Αλ Σάρτζα ιδρύθηκε το 1966 και είναι αρκετά επιτυχημένη στη χώρα της, έχοντας κατακτήσει 6 πρωταθλήματα στην UAE Pro League, το κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιπλέον, έχει κατακτήσει 8 κύπελλα και 2 σούπερ καπ.

Το γήπεδο της ομάδας μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλο, αλλά θεωρείται «κλουβί» με χωρητικότητα 12.499 θέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ