Ο 71χρονος Ταμπάρες ανανέωσε με την εθνική Ουρουγουάης μέχρι το 2022

Ο 71χρονος Ταμπάρες ανανέωσε με την εθνική Ουρουγουάης μέχρι το 2022

Ο 71χρονος Όσκαρ Ταμπάρες θα συνεχίσει να γράφει με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στην ιστορία της εθνικής Ουρουγουάης, με την οποία ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2022!

Όσκαρ Ταμπάρες για… πάντα στην εθνική Ουρουγουάης. Τι κι αν αυτή η εμβληματική μορφή του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης έχει φτάσει στην ηλικία των 71 ετών; Μόλις ένα 24ωρο αφότου έγινε γνωστό ότι η πρωτεύουσα της χώρας, το Μοντεβιδέο, θα στήσει άγαλμα προς τιμήν του, η εγχώρια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της μαζί του μέχρι το 2022!

Ο Ταμπάρες βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Ουρουγουανών από το 2006, έχοντας καταφέρει να ανεβάσει το επίπεδο της εθνική ομάδας του, εκμεταλλευόμενος βέβαια και τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που έχουν βγει στο προσκήνιο, κυρίως σε αμυντική και επιθετική γραμμή. Όχι μόνο έχει κατορθώσει να φτάσει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση από τότε, αλλά έχει κατακτήσει και την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική.

Ο Τύπος στην Ουρουγουάη τον αποκαλεί «καθηγητή» και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα της λατινικής Αμερικής. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ρωσίας, η Ουρουγουάη αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου, Γαλλία. Σε 185 ματς στον πάγκο της Σελέστε, έχει μετρήσει 90 νίκες, 47 ισοπαλίες και 48 νίκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ