Οι ηχηρές απουσίες για τη Χρυσή Μπάλα

Οι ηχηρές απουσίες για τη Χρυσή Μπάλα

Λεβαντόφσκι,Ντιμπάλα και όσοι... ξεχάστηκαν από το France Football

Το απόγευμα της Δευτέρας (8/10) το France Football ανακοίνωσε την 30αδα των ποδοσφαιριστών που θα είναι υποψήφιοι της Χρυσής Μπάλας για το 2018.

Αν και στη λίστα υπάρχουν τα σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η απουσία μερικών ονομάτων προκαλεί ερωτηματικά:

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου-Πολωνία)

Σίγουρα αν όχι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο, ένας από τους τρεις κορυφαίους. O Πολωνός επιθετικός ο οποίος πέρσι είχε βγει 9ος στην ψηφοφορία, φέτος δεν υπάρχει καν στη λίστα με την πολύ κακή παρουσία του στο Μουντιάλ της Ρωσίας να παίζει κομβικό ρόλο.

Παρ’ όλα αυτά η περσινή σεζόν του 30χρονου με τη Μπάγερν Μονάχου ήταν εξαιρετική, με τον «Λέβα» να σκοράρει 41 τέρματα (29 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα) και να χαρίζει το «στέμμα» της Μπουντεσλίγκα στους Βαυαρούς για ακόμα μια φορά.

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους-Αργεντινή)

Η τεράστια υποτίμηση του Αργεντινού επιθετικού αποτυπώνεται για ακόμα μια φορά. Το αστέρι της Γιουβέντους παρά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με τη φανέλα της «βέκια σινιόρα» (26 γκολ, 7 ασίστ), φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ.

Ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι, τον χρησιμοποίησε για μόλις 22 λεπτά κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, μη επιτρέποντάς του να αναδιπλώσει το ταλέντο του.

Τόνι Κρος (Ρεάλ Μαδρίτης-Γερμανία)

Μαζί με τον μοναδικό Λούκα Μόντριτς ο Γερμανός είναι ο «εγκέφαλος» της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς όλες οι επιθέσεις περνούν από τα πόδια του. Η συμβολή του στην τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του Champions League με τη «βασίλισσα» είναι ανυπολόγιστη, με την απουσία του από τη λίστα να είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Έντιν Τζέκο (Ρόμα-Βοσνία Ερζεγοβίνη)

Ο Βόσνιος έχει βρει την… υγειά του στη Ρώμη, καθώς έχει γίνει ξανά επιθετικός παγκοσμίου κλάσης. Αν και δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο τρόπαιο με τη φανέλα των «τζιαλορόσι», ο 32χρονος πλέον στράικερ αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση στο «Ολίμπικο» με 24 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ