Οι κορυφαίοι τσαμπουκάδες σε Μπόκα – Ρίβερ (vids)

Οι κορυφαίοι τσαμπουκάδες σε Μπόκα – Ρίβερ (vids)

Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ θα αναμετρηθούν στους τελικούς του Κόπα Λιμπαρταδόρες για πρώτη φορά στην ιστορία τους, σε δύο ματς που αναμένονται αίμα κι άμμος και αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία να θυμηθούμε κάποιους από τους κορυφαίους καβγάδες στην ιστορία των Superclásico. Παίκτες, διαιτητές, προπονητές ενίοτε και... αστυνομικοί γίνονται ένα.

«Έχω παίξει στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, ένα παιχνίδι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό επειδή εμπλέκει δύο πολύ μεγάλες πόλεις. Ωστόσο, το Μπόκα-Ρίβερ είναι κάτι διαφορετικό. Είναι σα να πηγαίνεις στο κρεβάτι με τη Τζούλια Ρόμπερτς». Aυτά ήταν τα λόγια με τα οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα περιέγραψε τη σημασία του clasico των clasicos και δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση.

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του πρώτου τελικού (είναι διπλοί οι τελικοί) μεταξύ Μπόκα και Ρίβερ (Σάββατο 10/11, 22:00), στο παρθενικό ραντεβού των δύο γιγάντων της Λατινικής Αμερικής σε τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες και η προσμονή για τους λάτρεις του αυθεντικού ποδοσφαίρου, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρόκειται για το ματς στο οποίο βρίσκει απόλυτη εφαρμογή η περίφημη πλέον ατάκα του Μπιλ Σάνκλι, «μερικοί λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι θέμα ζωής και θανάτου. Σας διαβεβαιώνω ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό».

Ναι λοιπόν, γι’ αυτούς, για τους «Γενοβέζους» και τους «Εκατομμυριούχους», για τους ντόπιους οπαδούς των δύο ομάδων, είναι κάτι περισσότερο κι από υπόθεση ζωής και θανάτου, είναι θέμα τιμής. Κάθε… νορμάλ άνθρωπος όμως που περιμένει αυτό το παιχνίδι είτε υποστηρίζει μια από τις δύο ομάδες είτε όχι, θέλει να παρακολουθήσει αυτά τα ματς εκτός από το θέαμα, το άγχος για το αποτέλεσμα, την αγάπη για το ποδόσφαιρο η οποιοδήποτε κίνητρο βρίσκει τέλος πάντων ο καθένας, για το πάθος, την ένταση, το ξύλο που πέφτει σχεδόν… νομοτελειακά μεταξύ τους. Με αυτό θα ασχοληθούμε κι εμείς, παίρνοντας αφορμή από μια μίνι ανασκόπηση (από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις) των κορυφαίων τσακωμών (light) μεταξύ των δύο ορκισμένων εχθρών που έκανε η «Marca».

2010: Η Μπόκα προηγείται με 2-0 της Ρίβερ χάρη σε γκολ του Γκάρι Μεδέλ, ο βραχύσωμος Χιλιανός μέσος όμως δεν είναι και ιδιαίτερα ψύχραιμος προκαλώντας την τύχη του. Αρχικά ανοίγει διαλογο με τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο, στη συνέχεια τον απωθεί δυνατά στο πρόσωπο αλλά τη γλιτώνει χωρίς να αποβληθεί. Κάτι που συμβαίνει λίγο αργότερα όταν σε μαρκάρισμα από πίσω, εκτός φάσης, γκρεμίζει αντίπαλό του και ο διαιτητής τον στέλνει για ντουζ πρόωρα.

1989: Ο Γκρατσιάνι της Μπόκα υποδέχεται την μπάλα και θέλει να φύγει στην κόντρα. Ο αντίπαλός του έχει διαφορετική άποψη και με μια μπουνιά εν κινήσει τον ξαπλώνει κάτω. Ο Γκρατσιάνι είναι όμως πολύ σκληρός για να… πεθάνει και λίγο αργότερα θα πάρει εκδίκηση έστω κι από άλλον παίκτη της Ρίβερ. Ο Γκρατσιάνι και πάλι προσπαθεί αν ξεφύγει, ο Σεριθουέλα τον τραβάει κι εκείνος ανταποδίδει την μπουνιά που δέχτηκε προηγουμένως με μια αντίστοιχη. Η κόκκινη κάρτα ήταν το φυσικό επακόλουθο. (Δείτε το νούμερο 1 του βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=6TAoayVUpIg

2012: Τι κι αν ήταν φιλικό; Μεταξύ τους φιλικά δεν υπάρχουν. Ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Τσόρι Ντομίνγκες, κάνει τάκλιν από πίσω στον Πάμπλο Λεντέσμα, ο διαιτητής του δείχνει κίτρινη αλλά εκείνος συνεχίζει να του τα ψάλλει σε έντονο ύφος αναγκάζοντάς του να του δείξει τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

2011: Ο Αλμέιδα σε μια φάση που η ομάδα του κερδίζει φάουλ, τα βάζει με ο,τι κινείται, αποβάλλεται και ουσιαστικά βγαίνει σηκωτός από το γήπεδο, συνοδεία αστυνομικής δύναμης και κατά την έξοδο απευθύνεται μαινόμενος προς τους οπαδούς της Μπόκα φιλώντας προκλητικά τη φανέλα του κάτι που εξοργίζει τον κόσμο των γηπεδούχων.

2017: Ακόμη ένας γνώριμος από τα ελληνικά γήπεδα και το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, ο Χουάν Ινσαουράλδε είναι πρωταγωνιστής σε ένα επεισόδιο. Όλα ξεκινούν από ένα δυνατό μαρκάρισμα στο κέντρο και τα αίματα ανάβουν. Πολλοί παίκτες έρχονται στα χέρια και πέφτουν ψηλές αριστερά και δεξιά, με τους Πέρεθ και Ινσαουράλδε και ανταλλάσσουν μπουνιές και να δέχονται από μια κόκκινη κάρτα. Και αυτά σε φιλικό παιχνίδι…

https://www.youtube.com/watch?v=Z6XqzO7Sfqk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ