Εσιέν: Έβαλε τον εαυτό του δίπλα σε Μανέ, Σαλάχ και Ντρογκμπά

Εσιέν: Έβαλε τον εαυτό του δίπλα σε Μανέ, Σαλάχ και Ντρογκμπά

Ο Μίκαελ Εσιέν έφτιαξε την καλύτερη ενδεκάδα Αφρικανών ποδοσφαιριστών για τη δεκαετία 2010-2019 και έβαλε τον εαυτό του μέσα, όπως και τους Μανέ, Σαλάχ, Ντρογκμπά, Ετό και Γιάγια Τουρέ.

Στη «δύση» της καριέρας του βρίσκεται ο Μίκαελ Εσιέν, καθώς σε ηλικία 37 ετών κολλάει τα τελευταία του… ένσημα στη Σαμπαϊλ του Αζερμπαιτζάν.

Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού κλήθηκε να επιλέξει την καλύτερη ενδεκάδα Αφρικανών ποδοσφαιριστών για τη δεκαετία 2010-2019, που τελειώνει σε λίγες ώρες, και έβαλε τον εαυτό του μέσα στους 11 καλύτερους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η καριέρα του Εσιέν έχει πάρει την κατιούσα από το 2012, όταν πήγε δανεικός από την Τσέλσι στη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς επιτυχία, μετά στη Μίλαν και μετά στον Παναθηναϊκό (2015-16) όπου δεν κατάφερε να δείξει πολλά πράγματα. Ομολογουμένως, η καλύτερη δεκαετία ήταν η προηγούμενη για τον Γκανέζο χαφ, δηλαδή 2000-2009, καθώς έκανε εξαιρετικά πράγματα σε Λιόν και Τσέλσι και η αξία του έφτασε μέχρι τα 45 εκατ. ευρώ. Λόγω των πολλών τραυματισμών όμως, η καριέρα του ακολούθησε πτωτική πορεία.

Ο Εσιέν παρ’ όλα αυτά, έβαλε τον εαυτό του στην ενδεκάδα της τωρινής δεκαετίας και το όνομά του δεσπόζει δίπλα σε αυτά τον Μοχάμεντ Σαλάχ, Σαντιό Μανέ, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Σάμουελ Ετό, αλλά και του πρώην άσου του Ολυμπιακού, Γιάγια Τουρέ.

Δείτε την καλύτερη ενδεκάδα Αφρικανών ποδοσφαιριστών, όπως την επέλεξε ο Μίκαελ Εσιέν:

Τερματοφύλακας

Βίνσεντ Ενιεάμα (Νιγηρία)

Αμυντικοί:

Μπενουά Ασού-Εκοτό (Καμερούν)

Καλιντού Κουλιμπαλί (Σενεγάλη)

Κόλο Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Μεχντί Μπενάτια (Μαρόκο)

Μέσοι

Μίκαελ Εσιέν (Γκάνα)

Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη)

Επιθετικοί

Σάμουελ Ετό (Καμερούν)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ