Κατηγορούμενος ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν!

Κατηγορούμενος ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν!

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ελβετίας άσκησε διώξεις στον Νάσερ Αλ Κελαΐφι και στον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ!

Ακόμα ένα μεγάλο σκάνδαλο είναι έτοιμο να ξεσπάσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαΐφι και ο πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκ, τέθηκαν υπό έρευνα από τη Γενική Εισαγγελία της Ελβετίας.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα εξέδωσε ανακοίνωση και επιβεβαίωσε ότι απέδωσε κατηγορίες στους δύο άνδρες «για σύνδεση με παράνομα έσοδα από την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών».

Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει ποιες διοργανώσεις ερευνώνται από τις ελβετικές αρχές, αλλά έχουν τεκμηριώσει την εμπλοκή του Νάσερ Αλ Κελαΐφι και τον Ζερόμ Βαλκ. Οι δύο δεν έχουν συλληφθεί αφού δεν διαμένουν στην Ελβετία, όμως έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αξίζει να σημειωθεί ο Κελαΐφι εκτός από ιδιοκτήτης της Παρί, έχει στενή συνεργασία με την UEFA και έχει ενεργή ανάμειξη στην ανάληψη εκ μέρους του Κατάρ της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2020.

Ο Βαλκ ήταν ο γενικός γραμματέας της FIFA επί προεδρίας Ζεπ Μπλάτερ, ωστόσο αποπέμφθηκε από το πόστο του στις 26 Ιανουαρίου του 2016 από την Επιτροπή Ηθικής, λόγω της συμμετοχής του σε οικονομικά σκάνδαλα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ