Η αγγλική ομοσπονδία τα έβαλε με τη FIFA

Η αγγλική ομοσπονδία τα έβαλε με τη FIFA

Η FA καλείται να πληρώσει υψηλό πρόστιμο για το ρόλο της στις παράνομες μεταγραφές ανηλίκων που έκανε η Τσέλσι και προσέφυγε στο CAS για να γλυτώσει.

FA εναντίον FIFA… Το όργανο που θα λύσουν τις διαφορές τους η αγγλική ομοσπονδία και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία είναι το CAS, στο οποίο η πρώτη προσέφυγε εναντίον της δεύτερης.

Όμως, ας τα πάρουμε από την αρχή… Η FIFA επέβαλλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στη Τσέλσι και πρόστιμο, για παράνομες πρακτικές στην προσέγγιση παικτών κάτω των 18 ετών.

Η Τσέλσι κατέθεσε προσφυγή στο CAS η οποία δεν δικαιώθηκε, αλλά τουλάχιστον στερήθηκε το δικαίωμα των μεταγραφών μόνο για μία περίοδο και όχι για δύο, όπως προβλεπόταν πρωτοβάθμια.

Η FA αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια νομική οδό, επειδή τιμωρήθηκε από τη FIFA στην ίδια υπόθεση, με πρόστιμο 300.000 λιρών. Σύμφωνα με το σκεπτικό της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, δεν έπρεπε να εκδοθούν δελτία στους παίκτες που αποκτήθηκαν με παράτυπο τρόπο.

Η αγγλική ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν λειτούργησε εσφαλμένα και μέσω του CAS, ζήτησε να μην πληρώσει χρήματα στη FIFA. H εκδίκαση ορίστηκε για τις 26 Ιουνίου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ