Επίθεση Μπόατεγκ-ΛεΜπρόν σε γνωστή εταιρεία ρούχων για ρατσισμό

Επίθεση Μπόατεγκ-ΛεΜπρόν σε γνωστή εταιρεία ρούχων για ρατσισμό

Οι Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και ΛεΜπρόν Τζέιμς εξαπέλυσαν επίθεση κατά της γνωστής εταιρείας ρουχισμού H&M.

Επίθεση στην εταιρεία ρουχισμού, H&M, έκανε ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, με αφορμή μία διαφήμιση της εταιρείας, για την οποία, ο άσος της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, έκρινε πως περιείχε έντονο ρατσιστικό περιεχόμενο. Έντονες επικρίσεις έκανε και ο σούπερ σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Η φωτογραφία ενός μαύρου αγοριού, που φοράει πράσινο πουλόβερ, από την αλυσίδα μόδας Η&M, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.


Το πρόβλημα και ο λόγος, είναι ότι στο πουλόβερ του αγοριού, το οποίο θα μπορούσε να αγοραστεί από ηλεκτρονικό κατάστημα, έγραφε: «η πιο υπέροχη μαϊμού στη ζούγκλα». Η αντίδραση του άσου της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ήταν άμεση:

«Ότι μια τέτοια γιγαντιαία εταιρεία όπως η H&M, παρουσιάζει κάτι τέτοιο, ακόμα και αν δεν το κάνει σκόπιμα, είναι απλά λυπηρό. Κανείς δεν πρέπει να μου πει ότι δεν έχει καμία σχέση με το ρατσισμό», δήλωσε ο Μπόατενγκ, που έχει επίσης ακούσει να τον φωνάζουν μαϊμού και πίθηκο λόγω του χρώματος του δέρματος.

Μετά την έντονη κριτική σε μια ρατσιστική διαφήμιση, η σουηδική αλυσίδα μόδας απέσυρε το συγκεκριμένο πουλόβερ με κουκούλα από τη σειρά. Όχι μόνο η φωτογραφία αλλά και το ίδιο το φούτερ, δεν είναι πλέον διαθέσιμο, όπως ανέφερε η εταιρεία την Τρίτη στο Twitter. Νωρίτερα, ο Αμερικανός αστέρας του ΝΒΑ ΛεΜπρον Τζέιμς είχε επίσης επικρίνει έντονα την H & M.

Ο Κέβιν Μπόατενγκ όμως δεν ήταν μόνο αναστατωμένος για την H&M, αλλά και για ένα άλλο περιστατικό, την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο μέσος της Γιουβέντους, Ματουιντί κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στην Κάλιαρι. «Ο Ματουιντί εκφοβίστηκε, αποδοκιμάσθηκε και προσβλήθηκε. Πώς να αισθάνθηκε μετά το παιχνίδι; Ήταν βαθιά προσβεβλημένος μόνο επειδή έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος. Σκεφτείτε πώς αισθάνεται γι αυτό. Θα ήθελα να ανταλλάξω απόψεις μαζί του. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο και να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση».

Επίσης ο Μπόατενγκ, κατά την διάρκεια της παρουσία του στη Μίλαν, υπήρξε θύμα ρατσιστικής εχθρότητας. Από τότε μάχεται ενάντια στο ρατσισμό και πρόσφατα του απονεμήθηκε το βραβείο «1Live Krone».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ