Ολυμπιακός : Όλα για το… 3 στα 3

Ολυμπιακός : Όλα για το… 3 στα 3

Τι σχεδιάζει ο Πέδρο Μαρτίνς για την ρεβάνς με τον Άρη – Οι αλλαγές που ετοιμάζει και οι… εκπλήξεις. Στην Αθήνα έμειναν Σα και Βαλμπουενά.

Μια εβδομάδα πριν στην Ολλανδία έπαιζε για την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Ο στόχος επετεύχθη. Την περασμένη Δευτέρα ήταν στον Βόλο για το +14 από τον δεύτερο Άρη απέναντι σε μια ομάδα που είχε… χίλιους λόγους και πολλούς «συμμάχους» για να τον σταματήσει. Η νίκη ήρθε, ο στόχος επετεύχθη, αν και ο τραυματισμός του Ρούμπεν Σεμέδο την επισκίασε.

Αύριο το βράδυ, Τσικνοπέμπτη, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το 3 στα 3. Να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Άρη και να συνεχίσει ακάθεκτος και στις τρεις διοργανώσεις. Το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Καραισκάκη του δίνει ένα μικρό προβάδισμα. Μέχρι εκεί, όμως. Ο Άρης έδειξε τόσο στο πρώτο ματς, όσο κυρίως στον αγώνα πρωταθλήματος και το 1-1 πως μπορεί να δυσκολέψει τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά πως η δυναμική που μπορεί να βγάλει ο Άρης είναι σημαντική. Μιλάμε άλλωστε για την δεύτερη πιο δυνατή ομάδα της Ελλάδας την φετινή σεζόν. Με τον Ολυμπιακό να παίζει ασταμάτητα, κάθε 3-4 μέρες σε υψηλό επίπεδο. «Τελικούς» με την κανονική έννοια της λέξης, όχι αυτή του… Πάμπλο.

Ο Μαρτίνς γνωρίζει πως ανασταλτικά ο Άρης είναι δυνατός ενώ με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου έχει ενισχυθεί και επιθετικά. Συνάμα ο Ολυμπιακός στο δικό του ανασταλτικό κομμάτι δεν είναι και στο καλύτερο «φεγγάρι». Δέχεται γκολ στα τελευταία του ματς συνεχώς, αν και επί της ουσίας αυτό δεν το έχει πληρώσει. Ναι, η ήττα στην Λεωφόρο του πλήγωσε το γόητρο, αλλά μέχρι εκεί. Την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει στόχο πλέον ο Ολυμπιακός, τις «μάχες» με την Άρσεναλ σκέφτεται και βεβαίως θέλει να έχει στο «κάδρο» και τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το νταμπλ είναι και φέτος (όπως πάντα) ο στόχος του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς προτίμησε να βάλει βασική 11αδα στον Βόλο και δικαιώθηκε για αυτό καθώς περίμενε όλα όσα θα αντιμετωπίσει η ομάδα. Και δεν ήθελε να πάει για τρίτο ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα παρά την έτσι και αλλιώς μεγάλη διαφορά που έχει από τους υπόλοιπους στην βαθμολογία.

Τώρα για το ματς με τον Άρη, πήρε όλους τους διαθέσιμους παίκτες εκτός των τραυματιών Σεμέδο, Βρουσάι και Παπαδόπουλο και των Σα, Βαλμπουενά που τους άφησε για ξεκούραση. Συγκεκριμένα, στην αποστολή βρίσκονται οι Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Ντρέγκερ, Ανδρούτσος, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Σουρλής, Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Μπρούμα, Φορτούνης, Κάιπερς, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός θα έχει αλλαγές σε σχέση με την 11αδα της Δευτέρας, όχι όμως σαρωτικές όπως όλα δείχνουν. Ο Πορτογάλος βεβαίως είναι όλο εκπλήξεις το τελευταίο διάστημα. Ακόμη και όταν δοκιμάζει κάτι στο Ρέντη.

Το 4-2-3-1 λογικά θα παραμείνει, Σωκράτης και Μπα θα είναι τα δύο στόπερ, μοναδικά έτσι και αλλιώς διαθέσιμα. Ο Τζολάκης λογικά θα είναι βασικός, όπως και στο πρώτο ματς, χωρίς να αποκλείεται ο Κρίστινσον. Στα μπακ όλα είναι ανοικτά. Ο Μαρτίνς σχεδιάζει συνολικά την 11αδα έχοντας στο μυαλό του και αυτούς που θα χρησιμοποιήσει και την Κυριακή με την Λαμία, με φόντο όλα βεβαίως την Άρσεναλ στις 11 του μήνα. Ο Ανδρούτσος είναι το φαβορί πάντως για δεξιά.

Στον άξονα ο Μπουχαλάκης είναι ξεκούραστος άρα θα είναι ένας από τα δύο κεντρικά χαφ. Μασούρας, Μπρούμα και Χασάν θα συμπληρώσουν την τριάδα με τον Φορτούνη στον γνωστό του ρόλο. Μπορεί να προκύψει 4-3-3 ή άλλα πρόσωπα στο βασικό σχήμα όπως για παράδειγμα ο Ραντζέλοβιτς. Και βέβαια. Ο Μαρτίνς είναι άλλωστε όλο εκπλήξεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ