Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3: Ξεμπέρδεψε με νέα τριάρα και ετοιμάζεται για ντέρμπι στους «4»

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3: Ξεμπέρδεψε με νέα τριάρα και ετοιμάζεται για ντέρμπι στους «4»

Η ΑΕΚ «σφράγισε» την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με νέα τριάρα (1-3) επί του Πανσερραϊκού και περιμένει τον Άρη ή τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.

Μπροστά σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και σχεδόν 4.000 οπαδούς της, η ΑΕΚ τσέκαρε το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας για δεύτερη φορά (3-0 το πρώτο ματς) του Πανσερραϊκού, με 3-1. Πλέον η Ένωση περιμένει να μάθει αν ο αντίπαλός της θα είναι ο Άρης ή ο Ολυμπιακός.

Πώς ξεκίνησαν

Με δέκα αλλαγές και τον Γκατσίνοβιτς βασικό παρατάχθηκε η ΑΕΚ στις Σέρρες. Ο μόνος που διατηρήθηκε στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς με τον Ιωνικό ήταν ο Φαν Βέερτ. Ο Στάνκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Σιντιμπέ στην άμυνα και τους Γαλανόπουλο και Μάνταλο στον άξονα. Ο Φερνάντες ήταν δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με τους: Κάτσικας, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Ζέρρης, Λυμπεράκης, Κολομπίνο, Στάϊκος, Κατσαντώνης, Μούργος, Σοφιανός, Σαΐντ.

Διαβάστε επίσης: Ποιος Γιοβάνοβιτς; Αυτός πήγε τον Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό – Το πρόσωπο κλειδί του deal – Στα 3,1 εκατ. ευρώ έκλεισε η μεταγραφή

Πολλές ευκαιρίες, γκολ ο Μάνταλος

To πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ΑΕΚ η οποία παρά τις πολλές αλλαγές, δεν έδειξε επηρεασμένη. Ο Κατσίκας στο 8’ κράτησε όρθια την ομάδα του σε προσπάθειες των Φερνάντες και Τσούμπερ, η Ένωση δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες, με τους Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς να απειλούν στη συνέχεια και στο 21’ ήρθε το γκολ για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Γκατσίνοβιτς έσπασε την μπάλα για τον Τσούμπερ που γύρισε στον Μάνταλο κι εκείνος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Ούτε μετά το γκολ έριξε ρυθμό η ΑΕΚ που θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον ακόμη μία φορά μέχρι την ανάπαυλα, αλλά δύο φορές ο Γκατσίνοβιτς και μία ο Φαν Βέερτ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ροντέο στο ξεκίνημα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Πανσερραϊκός αιφνιδίασε την ΑΕΚ. Ο Κολομπίνο έκανε ωραία ενέργεια, έδωσε στα δεξιά τον Σαΐντ που σέντραρε και ο Κατσαντώνης ισοφάρισε από κοντά σε 1-1 αφού η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα της Ένωσης. Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε πολύ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Φερνάντες άνοιξε δεξιά για τον Σιντιμπέ, εκείνος έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Μάνταλος με κεφαλιά έγραψε το 1-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο στα δύο παιχνίδια με την ομάδα των Σερρών.

Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, ο ρυθμός έπεσε και έπρεπε να φτάσουμε στο 71’ για να πλησιάσει δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ η ΑΕΚ. Από ακόμη μία πολύ καλή σέντρα του Σιντιμπέ, ο Κοσίδης που είχε περάσει αλλαγή πήδηξε εντυπωσιακά και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κατσίκας με απίθανη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Αραούχο πήγε να σκοράρει με ραμπόνα, αλλά ο Κατσαντώνης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Το κερασάκι από τον Μαχαίρα

Το τρίτο γκολ ήρθε τελικά για την ΑΕΚ στο 80’ όταν ο Μαχαίρας που επίσης είχε σκοράρει στο πρώτο ματς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ εκτός περιοχής για το 1-3. Μέχρι το τέλος του ματς, ο Κοσίδης έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο να σκοράρει και αυτός, με τον Κατσίκα όμως να μην του το επιτρέπει.

Πανσερραϊκός: Κατσικάς, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης (61′ Θυμιάνης), Παντεκίδης, Στάικος, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Σοφιανός, Κατσαντώνης, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαΐντ (61′ Κανίς)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (66′ Φράνσον), Φερνάντες (62′ Μαχαίρας), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67′ Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (66′ Κοσίδης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ