Μύλος με το Κύπελλο: Ο τελικός, οι εκλογές, η αστυνομία και η επιστροφή στο Πανθεσσαλικό

Μύλος με το Κύπελλο: Ο τελικός, οι εκλογές, η αστυνομία και η επιστροφή στο Πανθεσσαλικό

Για άλλη μια χρονιά «χαμός» με το κύπελλο. Τι αποφάσισε ο ΠΑΟΚ

Το Κύπελλο Ελλάδας από χθες το βράδι έχει (μάλλον) ζευγάρι τελικού. Και το πανηγύρι κάπου εδώ ξεκινά μιας και ο ΠΑΟΚ ούτε που το συζητά σαν ενδεχόμενο να βρεθεί για μια ακόμη φορά «φιλοξενούμενος» στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα ανακοινώσουν στην ΕΠΟ ότι περιμένουν από εκείνη την αυστηρή τήρηση της προκήρυξης. Αυτή αναφέρει ότι στην περίπτωση παρουσίας μιας ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Αν ο ΠΑΟΚ επιμείνει λοιπόν μέχρι τέλους σε αυτή τη στάση, δεν πρόκειται να προχωρήσει η επιλογή του ΟΑΚΑ την οποία άφησε ανοιχτή με πρόσφατη δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.
Φυσικά την Ομοσπονδία την πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο στη σκέψη ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ (που χθες νίκησε με 5-1 στον πρώτο ημιτελικό στη Λαμία) και πιθανότατα της ΑΕΚ (μετά το 3-0 στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό) θα συναντηθούν ξανά σε ένα γήπεδο που έλαβαν χώρα ίσως τα πιο σκληρά «επεισόδια» της τελευταίας δεκαετίας. Στον τελικό του 2017 (ποιος ξεχνά τα όσα έγιναν στην περίφημη «πεζογέφυρα»).

Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ακόμη και αν εκείνη συμφωνήσει θα κάνει και η αστυνομία το ίδιο, έπειτα από το προ εξαετίας κάζο.

Προφανώς λοιπόν θα θελήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για το δεύτερο που προβλέπει η προκήρυξη: Έναν τελικό στο εξωτερικό.

Και εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι απλά. Η ΕΠΟ του Μπαλτάκου αποδεδειγμένα δεν μπορεί να φέρει έναν ξένο διαιτητή της προκοπής στα ματς πρωταθλήματος, θα καταφέρει να διοργανώσει ένα κανονικό παιχνίδι πχ στην Αγγλία ή την Γερμανία; Μπορεί όντως να υπάρχουν καλές προθέσεις. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο όσο φαντάζει να πάρεις τον τελικό από την Ελλάδα και να τον πας περιοδεία.

Ειδικά όταν δεν μπορείς καλά-καλά να ξέρεις ακόμη την ημερομηνία διεξαγωγής του. Ναι, είναι και αυτό στο… τραπέζι, ακόμη. Πότε θα γίνει ο τελικός. Και είναι υποχρεωτικά μιας και η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στο διήμερο 6-7 Μαϊου. Ο τελικός συνήθως γίνεται μια εβδομάδα μετά και ειδικά φέτος η ΕΠΟ είχε κατά νου ως ημερομηνία διεξαγωγής του τις 20 του ίδιου μήνα. Η συγκεκριμένη ημερομηνία όμως μπορεί να πέσει πάνω στις εκλογές (21/5) άρα το κύπελλο να πρέπει να πάει αργότερα (27/5). Ωστόσο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εγείρονται ερωτηματικά για το διάστημα απραξίας των ομάδων, καθώς θα είναι πλέον σημαντική η απόσταση από τη λήξη της Super League.

Τι μπορεί να γίνει και για αυτό; Υπάρχει η σκέψη –αν χρειαστεί- να μην γίνουν οι εμβόλιμες αγωνιστικές ώστε να παραταθεί η διεξαγωγή των playoffs κατά μία εβδομάδα ώστε να ολοκληρωθούν στις 13 Μαΐου. Κανονικός μύλος δηλαδή

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ